ספקית הסלולר 3 וחברת Skype משיקות מכשיר סלולרי נייד, שמאפשר לדבר בדרכים עם משתמשי Skype אחרים ואף לשלוח להם הודעות מיידיות של השירות.
המכשיר מושק השבוע במדינות בריטניה, אוסטרליה, איטליה, אוסטריה, דנמרק, הונג קונג, מקאו ושבדיה. כרגע ישראל לא שייכת למועדון המצומצם של המדינות שבהם הושק המכשיר, אך נמסר כי Skype תשקול הכנסת המכשיר למדינות נוספות.
מחיר המכשיר באנגליה הוא 50 פאונד (כ-102 דולר ארה"ב), וניתן לרכוש אותו בחנויות הסלולר במסגרת תוכנית ה-Pay As You Go, בדומה לתוכניות הטוקמן שנמכרות בישראל. המכשיר יסופק ללא עלות ללקוחות חברת 3, שיתחייבו לתוכנית דקות. המכשיר הינו מכשיר דור שלישי, המאפשר שימוש בתוכנה על חשבון שירותי הגישה של ספקית הסלולר.
עוד נמסר כי מלבד שירותי ה-Skype ניתן יהיה להשתמש בו כמכשיר סלולרי רגיל, בהתאם לעלויות הרשת הרגילות וכמו כן יהיה בו כפתור ייעודי מיוחד הפעלת התוכנה.
"סקייפ הופכת לפלטפורמה ניידת. המכשיר שאנחנו משיקים מאפשר לצרכן להתקשר בחינם למנויי Skype אחרים בזמן שהמנוי נמצא תזוזה בכל העולם", כך אמר מנכ"ל חברת Skype מייקל ואן סוואיג. בחברה מקווים שהשקה זו תגרום לגידול משמעותי בלקוחות החברה, גם בקרב משמשים מחוסרי מחשב ביתי.
האם ישראל תהווה חלק ממפת הדרכים של חברת Skype? בכלל לא בטוח. חברות הסלולר בישראל יתקשו לספק לצרכן שירות שיאפשר לו לשוחח ולצ'וטט בחינם עם משתמשי התוכנה. מן הסתם השקה שכזאת עשויה לנגוס במעט בהכנסות החברות.
מלבד עובדות אלה, בגלל עלויות הגלישה הגבוהות בישראל, לא מן הנמנע שגם אם בסופו של דבר המכשיר ייכנס, הדיבור דרכו כלל וכלל לא ישתלם בשל הצורך בחבילת גלישה יקרה לתעבורת הנתונים של התוכנה.