ניכוי שליש: עקרב, שלישון שלישי

הם נולדו בין ה-13.11 ל- 22.11 ומתאפיינים בביתיות, משפחתיות ומתקשרים לאוכל וגם להיסטוריה. בואו להכיר אותם - בני השלישון השלישי

ירון לבנה פורסם: 13.11.07, 09:25

ילידי שלישון זה מקבלים את אפיונם הייחודי מהירח וממוטיבים של מזל סרטן. הם מופנמים, רגישים, ביתיים, משפחתיים, מתקשרים לטיפול, אוכל, לילדים ולגיל הרך. יש להם זיכרון טוב, דימויי עצמי נמוך ודמיון עשיר. הם בעלי נטייה טיפולית טבעית, קשורים לדמות האם ואימהיים בעצמם. כל הקשור בגיל הרך, במיילדות, גני ילדים או עיסוק באוכל עם אהבת מתוקים, מורגש אצלם. לעיתים הם חשים חוסר ביטחון עצמי, יתכן וגם האב הוא אדם מופנם וסגור.

 

שלישון זה יכול להתקשר למימדים כמו היסטוריה וארכיאולוגיה, וכל הקשור לזמן עבר. בפיזיות, מיקום זה קשור לעיניים, שיניים, חניכיים, רחם, חזה, רמת סוכרים, לבלב ובטן. ילידי שלישון זה מתקשים לעשות שינויים, אולי בגלל קושי פסיכולוגי להינתק מן העבר. יתכן ויש בהם סוג של פטריוטיות ואהבת המולדת. הם מגוננים ומטפלים חמים ורגישים, ומזדהים עם הזולת.

 

13.11: ילידי יום זה הם ביתיים ומשפחתיים, בעלי זיכרון טוב, בשלנים ואוהביי מטבח ואוכל, וכן אימהיים. יש להם דמיון עשיר והם קשורים בצורה זו או אחרת לעבר, להיסטוריה ובמיוחד לדמות האם. האב הוא מופנם וסגור קצת. הם בעלי כישורים טיפוליים טבעיים. מופנמים ורגישים, ומתקשים להשתחרר מן העבר שהופך להווה מתמשך. באורח פרדוכסלי יש להם מראה צעיר והם תקשורתיים. יש בהם אהבה וצורך להחליף, לשנות ולגוון, ואולי אפילו דואליות עמוקה בנפש. הם יכולים להדריך וללמד, אולי גם לעסוק בשיווק ובכל הקשור למכירות, פרסום, ניידות, תנועה ותקשורת. יש להם חוש אסתטי מפותח ויצירתיות מסוימת. השנה תתקשר יותר לשיתופי פעולה, זוגיות, אהבה, קניות ורכישות, וכל הכרוך בעולם הגשמי. ידרשו הסכמים, חוזים ומשאים ומתנים.

 

14.11: ילידי יום זה הם פתוחים, הומוריסטיים, יועצים טובים לזולת, סקרנים, אוהביי מרחב וחופש, כמו גם ספורט ונסיעות לחו"ל. הם מתעלמים מהפרטים הקטנים ונוטים לראות את התמונה הכללית. הם שוהים תקופות בחו"ל, אוהבי טבע, נופים, בעלי חיים. מתאימים גם לצדק, חוק, משפט ואקדמיות, ומפלרטטים עם נושאים דתיים - תיאולוגיים לפרקים. הם בעלי מראה נאה. יש בהם משהו של עצלות, נוחיות ואריסטוקרטיה בנשמה מחיים קודמים. הם זקוקים להרבה חופש ומרחב אישי, ומתאימים גם למשחק, יצירה, וכל הקשור באסתטיקה, ואף מקפידים על ייצוגיות והופעה אישית. אוהבי מוסיקה בין השאר. השנה ידרשו ליותר הזדהות, טיפול, הקרבות וויתורים. כמו כן מומלצת כניסה למימד רוחני,

ולמידה במישור היותר מופנם ועמוק. משהו יתמוסס או יתבטל, הוא כנראה לא צריך להמשיך יותר.

 

15.11: ילידי יום זה הם לא שגרתיים, מפתיעים, רואים וחשים אחרת את הנסיבות. הם חדשנים, אינדיבידואליסטים, עוברים ניתוקים ופרדות למען עצמאות ומימוש אישי. הם קשורים למימד העתיד ולמחקר, ומצויים במגע עם קבוצות ומסה של אנשים. יש להם זיקה להיי-טק, טכנולוגיה, עולם המידע הכולל את התקשורת, הטלוויזיה והאינטרנט. יש בהם, לעיתים, למרות החברותיות, חוסר שקט פנימי, יתכן וזה קשור לדמות האב במימד הפסיכולוגי. הם עוברים תפניות והפתעות בחייהם, כשהאתגר הנפשי הוא ליצור את המימד החדש, היותר עצמאי, ללא כל קשר לעבר האישי. הם חשים את עצמם בין מרווח ונתק לבין טוטליות והסגר רגשי. עמוק פנימה הם מעבר לזמן הרגיל, מעבר למציאות הרגילה, אך שומרים על גרביטציה. השנה הזו חשובה להחלטות מקצועיות בכל הקשור לקריירה ועבודה, ותלווה בהתבגרות וחשבון נפש, עם יותר ריאליזם וקביעת לוחות זמנים יותר דחוסים.

 

16.11: ילידי יום זה הם תקשורתיים, ניידים, גמישים ומודעים למימד החולף הארעי, כמו גם לעיסקי. יש בהם מימד דואלי והם יכולים לתמרן ולעסוק בשני דברים מרכזיים בחיים. הם נראים צעירים לגילם וחשים צעירים. הם יודעים לשכנע, למכור, לשווק, לפרסם וטובים גם להוראה, הדרכה, יעוץ, ואולי למקצועות טיפוליים. למרות הנאמר, יש בהם בכפיפה אחת גם צד בוגר, רציני, אחראי, ואולי סמכותי, עם הקפדה על מקצועיות ולוחות זמנים, ביקורתיות ושיפוט, כך שהפרדוכס הוא בין קלילות להחמרה, ובין צעיר לזקן עמוק פנימה. שניות היא דרך חיים לגביהם. השנה טובה ליותר עצמאות, כמו גם להתחלות חדשות, עם יכולת להלחם על שלהם ולנצח. שנה זו קשורה אצל בנות המזל לילדים צעירים וזוגיות ולדגש על מימד ההווה, כאן ועכשיו. זוהי שנה יותר יצרית ופיזית, מומלץ לעסוק בספורט.

 

17.11: ילידי יום זה הם בעלי חוש אסתטי מפותח, מקפידים על הופעה, וזקוקים מטבעם לזוגיות, כמו גם לשותפים ושותפויות. הם חומרניים ואוהבים לקנות, לצרוך ולרכוש. הם מתאימים לכל הקשור בצדק, פשרה, דיאלוג, משא ומתן, עריכת דין ועוד. הם יצירתיים ויתכנו בחייהם גם הקשרים לאופנה, מלונאות, תיירות, ייצוגיות ואירוח. מאחורי האלגנטיות מסתתר מימד של לוחם, עם שאיפה חזקה לעצמאות. הם בעלי מראה צעיר. פיזיות, לוחמנות ויצריות דרים יחדיו עם אלגנטיות ואסתטיקה, ושיתוף פעולה עם עצמאות, ילדותיות ואנוכיות גם כן. הם חיים במימד ההווה, רוצים את הדברים כאן ועכשיו ללא דיחוי. כלפי חוץ הם נעימים יותר, אבל כשמכירים אותם לעומק, הצד המחמיר מתגלה, כמו גם השיפוטיות והביקורתיות. השנה חשובה לקריירה, עבודה והחלטות מקצועיות ארוכות טווח. יורגשו לחצי זמנים ומגע עם בוסים, ממונים וסמכות.

 

18.11: ילידי יום זה הם בעלי נטייה מיסטית, טיפולית ויצירתית. הם רגישים, מזדהים, מטפלים ומופנמים במהותם. יחד עם זאת, יש בהם גם כריזמה, אהבה, מנהיגות, נתינה ואפשרות לפרסום על פעילותם. הם יודעים לתת מעצמם, מפרגנים לזולת, אך יש בהם גם מוטיבים ותחושות של בדידות, קרבן והקרבה. לעיתים הם חשים תחושת החמצה ואי מימוש מסוימים, כמו גם, מן געגוע למשהו לא ממומש, או לא ניתן למיצויי. מתאימים למקצועות יצירתיים וטיפוליים, גם לעולם הבמה, המוסיקה, התיאטרון והקולנוע או לפחות אוהבים את הללו. לעיתים הם מצויים במין מנגנון הכחשה של המציאות בצורה או מצב מסוים. הם נמצאים בין עוצמה לחולשה, בין נתינה והקרבה, לאנוכיות וילדותיות; זוהי מן אמביוולנטיות עמוקה שיש בהם, סוג של נזירות, פרישות וטהרה מול פיזיות, מיניות ויצריות - דבר והיפוכו בנפש אחת. השנה טובה לכל הקשור סביב מגורים, בית, משפחה וטיפול. השנה הזה לא תהיה קלילה.

 

19.11: ילידי יום זה הם בוגרים, רציניים, אחראים, מקפידים על מקצועיות ולוחות זמנים, ועמוק פנימה הם חשים תחושות אשם, מה שמביא אותם להחמרה ושיפוטיות יתר, כמו גם ביקורתיות כלפי הסובבים אותם. ברמת הנשמה והחיים הקודמים, מופיעים מוטיבים דתיים הכוללים גבולות, אתיקה, שיפוט, נורמות ומסגרות, והדחקות, כל אלו מקבלים ביטויי והולכה פסיכולוגית, בהפנמת דמות האב בגיל הצעיר ואישיותו הסגורה משהו. תחושות של פטליזם, השגחה וגורל יתכנו עמוק באישיות, כמו גם הרגשה של משך תמידי, מן כרוניות ללא פיתרון, של הנסיבות בחיים. עליהם ללמוד להיות יותר ספונטניים וקלילים, לחיות יותר בהווה, ולפרגן יותר לעצמם ולסובב. הם מקצועיים בשטח בו הם עוסקים, מתאימים גם לניהול עסקים, הוראה, מקצועות של הממסד כמו בנקאות, מיסוי, צבא, ראיית חשבון ועוד. יש בהם משהו ביתי ומשפחתי שחי את הזיכרונות והעבר באופן תדיר. יש בהם אוהבי בישול ואוכל. מאחורי השיפוט והנוקשות כלפי חוץ, יתגלה בהם רוך ומימדי רגש טיפול, המתאימים גם לעבודה עם מבוגרים וגם לקשר עם ילדים וטיפול בגיל הרך. השנה טובה ללימודים, להתפתחות אישית, עיסוק בספורט, נסיעות ומרחב רעיוני חדש.

 

20.11: ילידי יום זה נראים ומרגישים צעירים מכפי גילם, הם אנרגטיים, פיזיים ויצריים, ומתאימים לעבודה ומגע עם צעירים וילדים. יש בהם מימד פיזי של ספורט או ריקוד, הם לוחמים באופיים, תחרותיים, עצמאים ואינדיבידואליסטים. לעיתים הם לא מוסריים, אך עושים זאת בחן, קשה לכעוס עליהם. הם בעלי חוש צדק טבעי-אישי ויעזרו לחלשים. הם חזקים יותר בהתחלות, קשה להם יותר עם התמשכות של מימדים או מצבים. לעיתים הם אנוכיים או קצת ילדותיים, הם רוצים תחושה אריסטוקרטית, עם הרבה מרחב, חופש ונסיעות. הם אוהבי טבע, נופים ובעלי חיים. יש בהם משהו פתוח ויצרי, ספונטני וזורם בחיים. הם קשורים לחו"ל ולנסיעות, ומתנתקים למען עצמאותם. השנה יפתיעו ויגבשו מימד חדש. הם יתנתקו מהישן ויפתחו יותר עצמאות, יכירו אנשים חדשים. יתכנו טיסות, מגע עם קבוצות ואקראיות ללא קשר עם מה שהיה.

 

21.11: ילידי יום זה הם יצירתיים, מנהיגים ומתבלטים בשטח בו הם עוסקים. הם נותנים מעצמם, מהווים דוגמא לסובב ומודל לאחרים. הם כריזמטיים וקשה להתעלם מנוכחותם, מטבעם הם זקוקים להרבה תשומת לב חום ואהבה. חיים במימד היותר פסיכולוגי, עמוק בין אינטנסיביות רגשית למרווח. יתכנו הפרעות ברצף ובקצב, ולעיתים הם נאלצים להתנתק למען עצמאותם. יש בהם חדשנות, הבנה נכונה של מגמות עתידיות, צד מחקרי, מגע עם הרבה אנשים או קבוצות, והם מתאימים גם לטכנולוגיה, ניהול, היי-טק והעולם הדיגיטלי. השנה טובה להחלפה, שינויי, גיוון. היא תכיל בתוכה שניות מסוימת ותמרון בין שניים, או יותר דברים, בו זמנית. ידרשו יותר מידע, דיבור, נסיעות, למידה, חשיבה ומכירה. המלצה לשנה זו - גלו גמישות תמרון וסתגלנות, התעקשו פחות.

 

22.11: ילידי יום זה הם עקרבים שעוברים תהליכים רבים בחייהם. התהליכים מקפלים בתוכם דינמיקות של מעגלי הרס והתחדשות, ואכן, אחרי משברים, בולט אצלם כושר ההישרדות וההתחדשות. יש בהם תחושות עומק פסיכולוגיות סודיות-חשאיות ורגשי נחיתות, יתכן וזה בהקשר לדמות אב לא קלה בילדות. הם נוטים למקצועות חקירה, רפואה, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, מקצועות טיפוליים ואף משטרה. הם מאוד רגישים ובעליי אינסטינקטים חדים, הם חשדנים ומהירות לחשוד במצבי בגידה, נקמנות והלשנה. יש בהם קיצוניות, אולי גם כפייתיות וסחטנות רגשית. הם הופכים נחיתות וחולשה לחוזק ועוצמה. עליהם ללמוד להיפתח יותר רגשית ולהיגמל מפחדים. ישנם הקשרים לכספים, ירושות ומיניות, כמוטיבים עקרבים בולטים ביום זה. יש בהם מגנטיות כלפיי המין השני, אהבה לכסף ולעולם המטריאליסטי. השנה חשובה לשיתופי פעולה, זוגיות, אולי לידות והריונות, קניות ורכישות. זו שנה של איזונים ופרופורציות.