חשד: הכו ילדיהם ואילצו אותם לאכול פלפל חריף

משטרת אשקלון עצרה זוג, כבני 30, אמם ואביהם החורג של שלושת הילדים בחשד שתקפו אותם באגרופים ובמקל של תופים. החשוד אינו מבין במה חטא ואמר כי זו שיטת חינוך. הילדים הועברו לרשויות הרווחה

שמוליד חדד פורסם: 12.11.07, 20:44

"אבא הלך לבית הכנסת, שם לי פלפל חריף בפה ואמר לי לא להוציא את הפלפל עד שהוא חוזר. הוא גם הזהיר אותי שלא אבלע אותו" - במלים אלה תיאר ילד, בן 7, כיצד התעללו בו, לפי החשד, אמו ואביו החורג שנעצרו היום (ב') בחשד שהתעללו ותקפו שלושה מילדיהם, תאומים בני 7 ובתם, בת 9.

 

לבני הזוג יש שני ילדים נוספים, בני שנתיים וחמישה חודשים. הם נעצרו בעקבות חקירה שהחלה בחודש שעבר לאחר שאביהם הביולוגי של שלושת הילדים התלונן במשטרת אשקלון על ההתעללויות לכאורה.

 

האב המתלונן אמר לשוטרים, כי במהלך ביקור הילדים אצלו שמע מהם על מסכת ההתעללויות וביקש להוציא את הילדים מחזקת אמם. האב אמר עוד, כי הילדים סיפרו לו על התעללות שנמשכת זמן רב ואף ביקשו ממנו כי יעביר אותם אליו.

 

במשטרה החלו בחקירה שקטה, במהלכה הוזמנו הילדים לשיחה עם חוקרת ילדים. מהשיחה עלה חשד להתעללות קשה: הילדים סיפרו כי ההורים נהגו לתקוף אותם באגרופים, להכות אותם באמצעות מקל תופים אך הנורא מכל, לדבריהם, היה עונש שקיבלו כאשר ההורים ביקשו לחנכם: הם סיפרו כי ההורים הכניסו לפיהם פלפל חריף או סחוג בכל פעם שההורים סברו כי הם צריכים להיענש.

 

לאחר שבמשטרה גיבשו את החשדות נגד ההורים החליטו לעצור אותם. בחקירתם, לא הכחישו השניים את החשדות המיוחסים להם. לדברי החשוד, זו שיטת החינוך בה הוא נוקט ולדעתו היא מוכיחה את עצמה ולכן נקט בה. לדבריו, הוא אינו מבין במה חטא.

 

המשטרה עירבה את רשויות הרווחה באשקלון ואלה העבירו את הילדים לחזקתם. מחר יובא הזוג לדיון בהארכת מעצרם בפני שופט בית המשפט השלום בקרית גת. במשטרה מדגישים כי החשוד העיקרי הוא האב החורג של הילדים וכי החקירה בעניין עדיין נמשכת.