הבנק הבינלאומי השלים את מכירת קופות הגמל המנוהלות על ידי החברה בת, קידמה, לישיר ניהול קופות גמל תמורת כ-206 מיליון שקל.
כחלק מהעסקה נמכרות גם קופות הגמל של יובנק מקבוצת הבינלאומי. היקף הנכסים המנוהלים בקופות הנמכרות נכון ל-31 באוקטובר עומד על 7.3 מיליארד שקל מתוכם 76 מיליון שקל קופות יובנק.
בעקבות המכירה צפוי הבנק לרשום ברבעון הרביעי של השנה רווח הון ברוטו לפני מס הנאמד במלוא סכום התמורה.
במסגרת השלמת העסקה נחתם בין הצדדים הסכם למתן שרותי תפעול כך שהבינלאומי ימשיך להעניק שירותי תפעול לקופות הנמכרות. כמו כן ייחתם הסכם הפצה בין הצדדים.
עם השלמת העסקה אמרה סמדר ברבר-צדיק, מנכ"ל הבנק הבינלאומי: "השלמת מכירת קופות הגמל פותחת בפני קבוצת הבינלאומי את הכניסה לתחום הייעוץ הפנסיוני אותו נתחיל להעניק בקרוב".
מהבנק הבינלאומי נמסר כי "לקוחות הבינלאומי ולקוחות של בנקים אחרים שיגיעו לקבל יעוץ פנסיוני בבינלאומי, יוכלו לרכז את הפעילות והמוצרים הפנסיונים והפיננסים תחת קורת גג אחת ולקבל מידע וייעוץ כולל בתחומים אלה. כניסה של קבוצת הבינלאומי לתחום הפנסיה, תוך יצירת קדימות לבנקים הבינוניים, תהווה מנוע להמשך הרחבת מספר הלקוחות והפעילות בעיקר בתחום הקמעונאי".
מוקי שניידמן, יו"ר ביטוח ישיר השקעות פיננסיות, ציין כי "קבוצת ביטוח ישיר משלימה, כחלק ממדיניות ההתרחבות שלה בתחום השירותים הפיננסיים לפרט, מהלך המבסס אותה כגוף מנהל קופות גמל מהגדולים במדינה".