הצוק בארסוף: צעירה נפלה מגובה 20 מטרים

זוג צעירים ביקשו להצטלם על רקע השקיעה בקצה מצוק הכורכר בישוב ארסוף שבחוף השרון. חלקת אדמה שקרסה מטה סחפה עימה צעירה בת 26, שנפצעה קשה

רענן בן צור פורסם: 24.11.07, 19:05

הצילום הרומנטי הסתיים בנפילה מהצוק. צעירה בת 26 נפלה אחרי הצהריים (שבת) ממצוק בגובה של כ-20 מטרים סמוך לארסוף שליד שפיים. היא נפצעה באורח קשה ופונתה לבית החולים.

 

זוג צעירים הגיעו למצוק הכורכר שנמצא בחלק המערבי של ארסוף. במהלך הטיול במקום רצו השניים להצטלם על רקע שקיעת השמש מול חוף הים. הצעירה ניגשה לעמוד על קצה המצוק והאדמה תחתיה התמוטטה. הצעירה נפלה מגובה של כ-20 מטרים ונפלה בעוצמה על שפת הים.

 

הצעיר ששהה עימה הזעיק את כוחות ההצלה ולמקום הגיע צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א ירקון, צוותי חילוץ מתחנת הכיבוי בהרצליה והמשטרה. כאשר הגיעו צוותי החילוץ למקום - התברר כי לא ניתן להגיע אל הצעירה ברכב.

 

הצוותים הגיעו לבסוף אל הפצועה בהליכה רגלית ואז גילו שהיא מחוסרת הכרה.

צוותי מד"א החלו לטפל בה ואבחנו כי היא סובלת מפגיעות ראש, אגן וגפיים. הצוותים העניקו לה טיפול ראשוני במקום ובסיוע כוחות הכיבוי - היא הועלתה על גבי אלונקה ונישאה למקום שבו המתין לה האמבולנס. במהלך הטיפול בשטח - שבה הכרתה של הצעירה והיא פונתה לבית החולים איכלוב בתל אביב.

 

מצוק הכורכר לאורך חופי השרון מתנשא לגובה רב ובקטעים מסוימים מגיע קיר הכורכר לגובה של עשרות מטרים מעל לחוף הים. האזור נחשב למסוכן, בגלל סכנת התמוטטות של אדמת הכורכר. למרות הסכנה, אין מחסומים שימנעו גישה לקצה המצוק או שלטי אזהרה ברוב חלקיו.