גולשים אשר יורידו תכנים
פיראטיים באופן מתמשך ינותקו מהרשת. זאת, בעזרת
מערכת הגנה חדשה נגד פיראטיות והפרת זכויות יוצרים שנחשפה בצרפת בסוף השבוע.
המערכת הוקמה בעקבות הסכם שנחתם בין חברות הסרטים והתקליטים, ספקיות אינטרנט והממשלה הצרפתית. ההסכם נוסח בידי וועדה מיוחדת שהוקמה לנושא, ובראשה עמד מנכ"ל Fnac, אחת מרשתות חנויות המוזיקה ו-DVD הגדולות בצרפת.
על פי ההסכם, יוקם גוף פיקוח עצמאי בראשות שופט, שיוכל להוציא הודעות אזהרה לגולשים. במידה ויתעלמו מהאזהרות, חשבונם של המשתמשים המפירים יושעה או ינותק לצמיתות.
במקביל, התחייבו חברות המדיה להפוך את התכנים שלהן לזמינים ברשת במהירות גבוהה מבעבר, ולסלק "מכשולים טכניים אשר מונעים מהתכנים שלהן להיקרא בפלטפורמות מסויימות", כאשר הניסוח המעורפל מתכוון למעשה, לטכנולוגיות DRM.
באופן לא מפתיע, חברות התקליטים בירכו על ההסכם החדש. מנכ"ל ה-IFPI, גוף האכיפה המסחרי של תעשיית התקליטים, ג'ון קנדי (אין קשר למשפחת הסנאטורים האמריקנית) אמר: "זו יוזמת הסיוע החשובה ביותר שתעזור לנו להילחם בפיראטיות המקוונת. הנשיא סרקוזי הוכיח מנהיגות וחזון, בכך שהכיר בתפקיד החשוב שממלאות 'התעשיות היצירתיות' בחברה המערבית של ימינו".
ואכן, לפני כשנה וחצי אושר בפרלמנט הצרפתי חוק זכויות יוצרים מעודכן ונוקשה, המטיל עונשים וקנסות כבדים על מי שפוגע בזכויות יוצרים. העונשים המקסימליים יכולים להגיע עד כדי עונשי מאסר וקנס של עד חצי מיליון אירו.
נשיא צרפת ציין בנאומו כי עוד יעבור זמן עד שתתברר השפעתה של מערכת האכיפה החדשה, אך היא תשיג את מטרתה. "אם זה יעבוד, נמשיך באותה הדרך. אם זה לא יפעל בצורה טובה מספיק, ננקוט באמצעים נוספים כדי להשיג תוצאות", סיכם סרקוזי.