רבע גמר גביע הטוטו: מכבי פ"ת ובית"ר נפרדו ב-1:1

שתי הקבוצות עלו למשחק הראשון מבין שניים בהרכבים חזקים, אך לא הצליחו להשיג הכרעה. מאמן לוקרן עקב אחרי גולן. תמוז העלה את האורחים ליתרון (8), לירן כהן איזן מהנקודה הלבנה (49). גרשון: "היינו יכולים לכבוש עוד ארבעה שערים"

תומר גנור עודכן: 29.11.07, 00:46

המשחק הראשון ברבע הגמר של גביע הטוטו בין מכבי פתח תקווה ובית"ר ירושלים הסתיים ב-1:1. לא ברור מי מהקבוצות צריכה לשמוח ומי לחוש מאוכזבת - פ"ת לא הופיעה למחצית הראשונה, אבל שטפה את המגרש בשנייה והחמיצה לא מעט הזדמנויות. מנגד, יצחק שום העלה הרכב חזק ביותר אבל קיבל רק דקות ספורות של כדורגל סביר מקבוצת הכוכבים שלו. בקרוב יובא כאן ב-ynet תקציר המשחק.

 

 

מאמן לוקרן הבלגית הגיע לאיצטדיון האורווה על מנת לצפות בחלוץ פ"ת, עומר גולן. אחרי מחצית ראשונה נוראית בה לא הורגש כלל, הציל מעט חלוץ הנבחרת את כבודו עם מספר מהלכים טובים, כולל זה שהוביל לשער השיוויון של קבוצתו מהנקודה הלבנה.

 

בית"ר לא הבריקה ולשם שינוי לא הצליחה ללחוץ את יריבתה תוך שימוש בעומק הבלתי נגמר שלה - פ"ת עמדה במעט ההתקפות הבית"ריות בחצי השני בגבורה רבה. ההכרעה תיפול רק במפגש השני, שייערך בשבוע הבא באיצטדיון טדי.

 

יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון, הגיע לאיצטדיון וספג מטר קללות ונאצות מאוהדי בית"ר. זאת, על רקע העימות בין אנשי בית"ר לתובע ההתאחדות, עו"ד שלום אבן עזרא, שבדיון הערעור על העונש שספגה הקבוצה איים להעמידה לדין גם בגין קללות כלפי היו"ר. אוהד אחד של בית"ר נעצר במהלך המשחק.

 

מאמן בית"ר ירושלים, יצחק שום: "היה משחק טוב בקנה מידה ישראלי, משחק מעניין, זה רק החצי הראשון מתוך שני משחקים וסיימנו אותו בצורה סבירה. במחצית הראשונה היינו צריכים עם יותר משער אחד אבל כשלא מבקיעים אז סופגים. אני מאמין שביום שלישי נוכל לעשות את זה ולעלות לחצי הגמר".

 

החלוץ עמית בן שושן: "שיחקנו מצוין במחצית הראשונה הגענו להרבה מצבים והיינו חייבים להבקיע עוד שער. בשבוע הבא יש עוד משחק ואני מקווה לעבור".

ג'ורג' לינקס, מאמן לוקרן, מתרשם מיציעי האורווה (אלי אלגרט)

 

מאמן מכבי פ"ת, עופר פביאן: "הדבר הכי בולט הוא שהיינו יותר אגרסיביים בחצי השני, לחצנו את בית"ר בחצי המגרש שלהם והגענו להזדמנויות, זה ההבדל. אין לי הסבר למה לא שיחקנו טוב בהתחלה, זה טבעו של הכדורגל. הקבוצות הטובות יודעות להבקיע שערים ולא לספוג כשהן לא שולטות. שמח שהבקענו את שער השיוויון. רצינו להעביר את ההכרעה לטדי, חזרנו מפיגור וזה טוב מאוד. אנחנו צריכים לשחק ככה לאורך 90 דקות".

 

בלם בית"ר, שמעון גרשון: "אולי זו חזרה גנרלית עבורנו לקראת המשחק בשבת, כשאין קהל (אמר את הדברים לפני שקבוצתו זוכתה), זה לא קל ונעים. בחצי הראשון שיחקנו מצוין והיינו יכולים להבקיע עוד 3-4 שערים, לפחות נגיע לגומלין עם יתרון של שער חוץ. 1:1 זה גם בסדר במחצית הראשונה של ההתמודדות הזו. אני מקווה מאוד שניכנס לרצף של נצחונות, אין לנו זמן אז לפחות עד הפגרה שנסיים במאזן מושלם". 

 

מהלך המשחק

טוטו תמוז סיכן את שער המארחת כבר לאחר שתי דקות כשבעט מקצה הרחבה סמוך ליד שערו של אוהד כהן. בדקה השמינית כבר היה תמוז מדוייק יותר - חברו לחוד, עמית בן שושן העביר כדור רוחב משמאל ותמוז נגח מקרוב בזינוק, 0:1 לבית"ר.

 

האורחים מירושלים קופחו בדקה ה-16 כשהשופט מאיר לוי התעלם מעבירה ברורה מאחור של בלסינג קאקו על גל אלברמן בתוך רחבת פ"ת במהלך מתפרצת

של בית"ר. בדקה ה-23 הפכה מסירה סתמית של כריסטיאן אלבארס, תודות לבילבול בהגנת פ"ת, לכדור עומק מסוכן שהשאיר את תמוז באחד על אחד מול כהן, שהדף לקרן את הניסיון של החלוץ. בדקה ה-41 שוב ניצלה פ"ת מספיגה - מילובן מירוסביץ' בעט מקרוב למשקוף של כהן.

 

המחצית השנייה נפתחה בסערה - כדור ארוך לעומר גולן הפך לפנדל בדקה ה-49 לאחר שתומר בן יוסף הכשיל את החלוץ ברחבה. לירן כהן בעט את בעיטת העונשין פנימה, 1:1. לאחר השער המשיכה פ"ת לתקוף במטרה להפוך את התוצאה, אבל שני ניסיונות של גולן נעצרו אצל טברטקו קאלה.

 

אוהד קדוסי המחליף החמיץ הזדמנות להעלות את פ"ת ליתרון לאחר שבעט היישר לרגליו של קאלה כדור עומק נהדר של כהן. החלוץ הצעיר הגדיל לעשות בדקה ה-82 כשנגח החוצה ממטרים ספורים לאחר הרמה טובה מאוד של קובי גנון מאגף שמאל.

אלבארס לוחץ, פ"ת לא נבהלת (אלי אלגרט)

 

מכבי פ"ת: אוהד כהן; איסמעיל עמאר (מוראד מגמאדוב, 60), קובי גנון, ניצן דמארי, נאור פסר; בלסינג קאקו, חאבייר דירסאו, לירן כהן, ננאד סאביץ' (סולי צמח, 43); עומר גולן (רוביל סרסור, 67), עומר דמארי (אוהד קדוסי, 58).

 

בית"ר ירושלים: טברטקו קאלה; כריסטיאן אלבראס, שמעון גרשון, תומר בן יוסף (אריק בנאדו, 66), דוד אמסלם; גל אלברמן, דרק בואטנג, מילובן מירוסביץ' (חן עזריאל, 76), אבירם ברוכיאן; עמית בן שושן (מיכאל זנדברג, 62), טוטו תמוז (רומולו, 63).

 
פורסם לראשונה 28.11.07, 19:21