לאחרונה הסתיים ניסוי במערכת בקרת כניסות שנערך בנתיבי איילון, בשיתוף האיחוד האירופי שאף מימן חלק מהעלויות - כשני מיליון שקל. מניתוח נתוני הניסוי, שהחל ביוני 2006 במחלף קק"ל (לכיוון צפון), עולים הנתונים החיוביים הבאים:

פקק אופייני באיילון (צילום ארכיון: ניב קלדרון)
בסיכום הניסוי מצוין כי עיקר תועלת המערכת, הוא בקיצור תקופת העומס בקטע בין מחלף רוקח למחלף גלילות. עורכי הניסוי מציינים כי המערכת אינה מונעת לחלוטין את היווצרות העומס, אך קיים שיפור ברור בזרימת התנועה לאורך הדרך, במיוחד במשך תקופת היווצרות העומס וסופו. עוד מציינים עורכי הניסוי כי הנהגים למדו לציית למערכת, ורק אחוז קטן לא צייתו להופעת האור האדום ברמזור הכניסה לכביש. יש לציין כי הניסוי בישראל נערך במקביל לניסויים דומים שנערכו בגרמניה, צרפת והולנד.
מערכת בקרת כניסות, כמו זו שהותקנה בכניסה לאיילון-צפון במחלף קק"ל, כוללת מספר מרכיבים:
"הניסוי הוכתר בהצלחה", אומר ל-ynet דובר משרד התחבורה, אבנר עובדיה. "השינויים נראים אולי קטנים באופן יחסי, אבל הם משמעותיים ביותר. כשמדובר במאות אלפי כלי רכב ביום, גידול של 7% בנפח התנועה הוא שיפור עצום. אין ספק שהטמעת המערכת בכבישים נוספים תהיה גורם משמעותי בהזרמת התנועה".
עובדיה מציין כי בימים אלה פונה המשרד לכל הגופים הרלוונטיים, בבקשה לבחון דרכים ליישום המערכת בכבישים שונים בארץ. בין הגופים אליהם פנה המשרד נמנים חברת דרך ארץ (כביש 6), החברה הלאומית לכבישים (מע"צ החדשה), נתיבי איילון וחברות נוספות. "אנחנו מבקשים מהגופים האלה למפות את המקומות בהם אפשר להתקין מערכת בקרת כניסות", אומר עובדיה, "וכל אחד יידרש להתאים אותה לכבישים שבאחריותו.
"התקנת המערכת היא חלק מתוכנית שמקדם שר התחבורה, שאול מופז, שנועדה לתת פתרונות לבעיות עומסי תנועה ברחבי הארץ. יש כרגע מספר מהלכים שנשקלים, כאשר הדגש הוא על השקעה בשדרוג התחבורה הציבורית, וזאת החל משנת 2008".
"אין כרגע לוחות זמנים מדויקים להתקנת המערכת", מוסיף עובדיה, "אבל הכוונה היא לעשות זאת בתקופה קצרה, תוך כמה חודשים. בנוסף, יורחב השימוש במערכת בנתיבי איילון, בעיקר לכיוון דרום, ובמחלפים בעייתיים במיוחד - כמו קיבוץ גלויות ולה-גרדיה".