9-15 שנות מאסר לתאומים שהורשעו בהריגה

זוג תאומים מחדרה הואשמו כי בחודש אוקטובר אשתקד הרגו בדקירות אדם עימו היו בסכסוך. בית המשפט קיבל את הסדר הטיעון עימם, בשל ראיות חדשות שהתקבלו לאחר הגשת כתב האישום

אחיה ראב"ד פורסם: 12.12.07, 12:22

התאומים חן ואור ביטון מחדרה שהורשעו בהריגה ובסיוע להריגה, נידונו היום (ד') לעונש מאסר בפועל של תשע עד 15 שנות מאסר. נער שסייע לשניהם נידון לשלוש וחצי שנות מאסר. בנוסף, ישלמו השלושה למשפחת ההרוג פיצוי בסך 100 אלף שקלים.

 

בין התאומים לרון נוריאל ז"ל, שהיה בן 25 במותו, היה על פי בית המשפט סכסוך קודם. השלושה נפגשו במסיבה בחדרה, בלילה שבין ה-19 ל-20 באוקטובר 2006, ובין השלושה התנהל ויכוח. בשלב מסוים ברח נוריאל מהמקום, והתאומים רדפו אחריו. לאחר מרדף של כ-200 מטר השיגו אותו השניים וחן דקר אותו בסכין בלבו. עוד נקבע בגזר הדין של בית משפט המחוזי בחיפה כי אור החזיק אף הוא סכין, והנער סייע לשניים במעשיהם. התאומים הגיעו להסדר טיעון עם התביעה: חן הורשע בהריגה ואור בסיוע להריגה; גם הנער הורשע בסיוע להריגה.

 

התובע בתיק, עו"ד עמית אייסמן, אמר בבית המשפט כי הסיבה העיקרית להסכמה להסדר הטיעון היא ראיות שהתקבלו לאחר הגשת כתב האישום "ויצרו קשיים ראייתיים ממשיים להוכחת אשמתם של הנאשמים". עוד טען כי התאומים היו נתונים לאיומים ותקיפות קודמות מצדו של המנוח. "המנוח נשא בכיסו סכין והתבטא 'התבטאויות בעייתיות' כלפי הנאשמים". עוד ציין התובע כי הסדר הטיעון מנע את הצורך לחשוף מקורות משטרתיים חסויים, דבר שעלול היה לסכן את חייהם.

 

אב בית הדין, השופט אילן שיף, והשופטת חני הורביץ וצילה קינן, החליטו - בשל נימוקים אלה - לכבד את הסדר הטיעון. "הסדרי טיעון הנם הכרח בל יגונה ובפרט אמורים הדברים במקרה כשלנו, כאשר התביעה נתקלת בקשיים ראייתיים וניהול המשפט עלול לסכן חייהם של מקורות משטרתיים. במקרים מעין אלו, ראוי לכבד את הסדרי הטיעון כגון זה שהובא בפנינו", קבעו.