מכבי תל אביב שוב לא הצליחה לגבור על לייטובוס ריטאס וילנה. הקבוצה הליטאית עלתה למאזן 0:5 על הצהובים, והנחילה להם הפסד ראשון העונה בהיכל נוקיה - 87:82. עיקר השאלות לגיבורי המשחק בסיום נגעו למהלכים האחרונים, ולשלשות של הוליס פרייס האורח.
"אני שלם על כך שלא הוריתי לבצע עבירה ב-28 השניות האחרונות" אמר המאמן עודד קטש. "האפשרות השנייה היתה לשלוח אותם לקו. האמנתי שאם הם יקלעו לפחות פעם אחת מהקו, אז הם יידעו לשמור על התוצאה".
"באנו מוכנים למשחק הזה, אבל אני חושב שעמדה מולנו קבוצה מאוד מאומנת, אחת שיודעת מה היא רוצה", הוסיף קטש. "זו היתה קבוצה עם שני גארדים שהשתלטו על המשחק. אני חושב ששיחקנו טוב כמו בשני המשחקים האחרונים. בכל מקרה, מאמין שביום הרבה יותר סביר מבחינת הגארדים שלהם, גם היינו מנצחים".
קטש הכחיש כי הקבוצה מתכננת לבצע זעזועים בסגל: "לא מתוכננים שינויים דרסטיים שאתם אולי מתכוונים אליהם. ניגע בפגרה בהרבה נקודות בסיסיות שחסרות לנו, נערוך אולי אימונים מרוכזים".

ביינום נאבק בליטאים. בכל זאת מתנדנד (צילום: אלי אלגרט)
עם זאת, במכבי תל אביב אמורים לקיים דיונים בנוגע למצב הקבוצה, וגם לשקול לדון שינויים בסגל. כבר כמה שבועות ישנה אי שביעות רצון אצל חלק מאנשי המועדון מיכולתם של וויל ביינום ו-וונטיגו קאמינגס, כך שבסופו של דבר אחד מהם או שניהם יחד עשויים לשלם את המחיר. לשם כך תידרש כמובן תמימות דעים בהנהלה.
דרק שארפ הסביר את ההחלטה לא לבצע עבירה בהתקפה האחרונה של ריטאס: "לא רצינו להביא אותם לקו, כדי שהם לא יעלו לארבע הפרש.
הם הלכו על זריקה, היא היתה שלשה והסוף ידוע. זה הכדורסל".
יותם הלפרין: "צריך לראות שוב את הווידיאו. אנחנו חייבים להסיר את הכובע בפני ריטאס, הם שיחקו מדהים. חבל שלא ניצחנו, זה היה מעלה אותנו למקום טוב, אבל בכל מקרה אין לנו זמן לבכות או להתלונן. לצערי, הפסדנו במלחמה על הריבאונד וזה הכרחי מול קבוצות מסוג זה".
אסטבן באטיסטה: "שיחקנו הגנה טובה אבל עמדה מולנו קבוצה מצוינת. הצגנו כדורסל טוב, אנחנו עצובים שהפסדנו, אבל אני לפחות מרוצה מהדרך בה שיחקנו".
פרייס חוגג את שתי השלשות הגדולות בסיום (צילום: אלי אלגרט)
הוליס פרייס, כוכב ריטאס, סיכם: "הופתעתי ששחקני מכבי לא ביצעו עלי עבירה בהתקפה האחרונה. אנחנו שיחקנו את המשחק הרגיל, באנו לעשות את העבודה ואני באופן אישי לקחתי את הזריקות שאני בדרך כלל לוקח. בסך הכל, שיחקנו טוב מול קבוצה ביתית מאוד ושמח שניצחנו".

