בעת ששחר פאר מדיחה יריבות מצוינות בטורניר גולד קוסט באוסטרליה, קיימו לפנות בוקר (ו') שתי ישראליות אחרות את משחקן הראשון ב-2008. ציפי אובזילר בת ה-34, שחולמת להגיע לאולימפיאדת בייג'ינג, פתחה את השנה ברגל ימין, עם 5:7, 4:6 על אנסטסיה יקימובה מבלרוס (129 בעולם), בסיבוב הראשון של מוקדמות סידני (סך פרסים - 600 אלף דולר).
אובזילר, המדורגת 80 בעולם, תתמודד בסיבוב השני מול המנצחת במפגש בין שרה אראני האיטלקיה לכריסטינה ווילר המקומית. שלושה נצחונות במוקדמות יעלו אותה להגרלה הראשית של טורניר ההכנה העיקרי לפני אליפות אוסטרליה הפתוחה, הגראנד סלאם הראשון של השנה.

יבגניה לינצקאיה. טורניר גדול ראשון מזה שנתיים (צילום: איי אף פי)
לעומת אובזילר, העולה החדשה יבגניה לינצקאיה (594) נעצרה כבר במשוכה הראשון במוקדמות טורניר הובארט (סך פרסים - 170 אלף דולר). לינקצאיה, שעדיין רשומה באתר ה-WTA כרוסייה למרות שכבר קיבלה את תעודת הזהות הישראלית, הפסידה בקרב מסקרן לאוסטרלית שנולדה כסרבית, ילנה דוקיץ'.
המדורגת רביעית בעולם בעבר, ששיחקה משחק אחד בלבד ב-2007 בגלל אין ספור בעיות אישיות וטענה לפני כשנה"ירדתי בכושר בגלל החזה הגדול שלי", ניצחה את לינצקאיה 6:3, 4:6, 1:6.

ילנה דוקיץ'. ניצחה את לינצקאיה במוקדמות הובארט (צילום: איי פי)
ללינצקאיה, שדורגה בשיאה במקום ה-35 בתבל, היתה זו הפעם הראשונה מזה שנתיים בה היא משתתפת בטורניר WTA. בשנה שעברה היא שיחקה בארבעה טורנירים קטנים וניצחה ב-19 מ-20 משחקיה. הישראלית בת ה-21 כבר הוליכה 4:6, 3:4 עם שבירה, אבל קרסה בהמשך וסיימה משחק עגום עם לא פחות מ-19 שגיאות כפולות.
ביום שישי הראשון של 2008 קיבלנו הוכחה נוספת לכח העולה של הטניס הישראלי בקטגוריית הזוגות, עם שלושה צמדים שונים בחצאי הגמר ברחבי תבל. אנדי רם ויוני ארליך, המומחים מספר 1 שלנו בתחום, העפילו לחצי גמר טורניר אדלאייד (פרסים בסך 465 אלף דולר), לאחר ניצחון 3:6, 1:6 על הגרמני פלוריאן מאייר והדרום אפריקאי כריס הגארד. בשבת, 'אנדיוני' יפגשו את הצמד האוסטרלי שקיבל כרטיס חופשי לטורניר, כריס גוצ'יוני ורוברט סמיתס.

רם וארליך. ממשיכים בשלהם באוסטרליה (רויטרס)
מעט קודם לכן, גם הראל לוי עלה לפיינל פור של טורניר הזוגות בו הוא משתתף, בשנאי בהודו (פרסים בסך 460 אלף דולר). לוי ושותפו, האמריקאי ראג'יב ראם, גברו 6:3, 3:6, 6:10 על ג'ים תומאס (ארה"ב) ואיגור קוניצין (רוסיה). לוי וראם, שאשתקד הגיעו לרבע גמר ווימבלדון יחד, יפגשו בשבת את הקפריסאי מרכוס בגדאטיס והצרפתי מארק ז'יקל.
לעומת שני הנצחונות הללו, הנציג הישראלי השלישי בחצי הגמר, נועם אוקון, הודח. המחבט מספר 3 שלנו ושותפו, האמריקאי קווין קים, הודחו בחצי גמר צ'לנג'ר ניו קלדנויה (פרסים בסך 75 אלף דולר), לאחר הפסד 6:3, 3:6, 10:3 לצ'כי יאן מרטל ולאוסטרי מרטין סלנאר.