הם נרשמים בהמוניהם לאתרי היכרויות, כנראה. כך לפחות קראתי בידיעה שהתפרסמה ב"סיאטל טיימס". נכתב שם שחודש ינואר הוא אחד העמוסים והרווחיים ביותר לשירותי ההיכרויות המקוונים, כיוון שהרווקים מחליטים לפתוח את שנת הרומנטיקה 2008 בנקיטת פעולה לקראת מציאת אהבה - או לפחות איזה דייט ראוי לחגוג איתו את החג הרלוונטי הבא - ולנטיינ'ס דיי (14 בפברואר).
"יש גאות ניכרת. אנשים מתחילים לשקול מחדש את חייהם. יש כאלה שמחליטים שהם לא רוצים להתחתן עם מישהו מסוים. אחרים מחליטים להיפרד מחברים וחברות. יש כאלה שלא היה להם דייט כבר הרבה זמן. כולם מציבים את זה כהחלטה לשנה החדשה, למצוא מישהו", אמר לסיאטל טיימס מרקוס פרינד, מייסד אתר Plentyoffish.com הקנדי - אחד מאתרי ההיכרויות הגדול ביותר בצפון אמריקה. פרינד מצפה שעד סוף החודש יהיה גידול של 30 אחוז בתנועה באתר, מצד מצטרפים חדשים וקיימים.
אתר ההיכרויות האמריקני Perfectmatch.com צופה גידול של 15 אחוז בתנועה. "אנחנו עורכים מידי שנה סקר לגבי ההחלטות לשנה החדשה ומגלים שאהבה עומדת בראש הרשימה", לדברי דויין דאהל, ממייסדי האתר.
לפי הכתוב בסיאטל טיימס, חברת Hitwise, שמנהלת מעקב אחר תנועת הגולשים, מצאה שיותר סינגלים ביקרו באתרי היכרויות בינואר 2006 לעומת כל חודש אחר באותה שנה, בעיקר בזכות החלטות שהתקבלו ערב השנה החדשה. כתוצאה מכך התחילו הרבה אתרי היכרויות לערוך מסעות פרסום מיוחדים בסביבות ה-1 בינואר. האתרים בצפון אמריקה נהנים גם מהסמיכות לחגים הגדולים - חג ההודיה וחג המולד - אירועים משפחתיים מלחיצים, עם שאלות בנוסח "נו, יש לך כבר מישהי?" או "מתי נראה אותך עם בן זוג?", שמדגישים בדרך כלל את מצבם של הרווקים.
אז נרשמים, כמו שנרשמים למכון כושר, וזה מחזיק בדרך כלל שלושה חודשים. רוברט גלובר, פסיכולוג ומאמן לדייטינג, הסביר בראיון לסיאטל טיימס: "באביב אנשים כבר יוצאים החוצה, מסתובבים, יש דברים לעשות. פתאום אתם לא יושבים בבית בחגים, כמו בחג המולד, בסילבסטר ובוולנטיינ'ס דיי וחושבים 'איזה לוזר אני'. אני בהחלט מאמין שהחגים מוציאים מהבנאדם תחושה חזקה של צורך להתחבר עם מישהו. אחרי שהם חולפים, זה כבר פחות מטריד".
בשאר ימות החול הרווקים והרווקות עדיין מרגישים את הלבד, כמובן, אבל זה פחות מלחיץ.