הבגדים שנמסרו נהרסו - והמכבסה תפצה ב-1,500 שקלים

בגדים ממשי שנשלחו לניקוי במכבסת המרכז בירושלים, חזרו הרוסים ולא ראויים ללבישה. ביהמ"ש קבע כי המכבסה תפצה את הלקוחות

PsakDin.co.il פורסם: 13.01.08, 11:42

בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים חייב מכבסה לפצות לקוחות ב-1,500 שקלים, לאחר שנגרם נזק בלתי הפיך לבגדים שנמסרו לניקוי.

 

לטענת התובעות, הן מסרו לניקוי יבש 3 סטים של בגדים שנתפרו במיוחד לאירוע במשפחה, מבד משי פראי, יוקרתי ואיכותי, ולאכזבתן הבגדים נהרסו. התובעות טוענות, כי מסרו שאריות מהבד למכבסה אחרת, והתוצאות היו שונות לחלוטין. לטענתן, הובהר להן כי מכבסת המרכז לא ביצעה ניקוי יבש אלא הרטיבה את הבד, וכתוצאה מכך הוא נקרע, "נפל", וחל שינוי בצבע באופן שלא ניתן ללבישה.

 

מכבסת המרכז טענה מנגד, כי הבגדים נתפרו בתפירה חובבנית ולא היו עליהם שום הוראות ניקוי. עוד טענה המכבסה, כי הבגדים היו במצב של לכלוך קשה וחל שינוי צבע מתחת לבית השחי.

 

השופטת אנה שניידר בחנה במהלך הדיון את הבגדים שהוצגו בפניה, וקבעה כי הפריטים שנמסרו לניקוי שינו את צבעם באופן אחיד, הפכו לכהים יותר ו"מסמורטטים", ולכן הפכו לבלתי לבישים, שכן העליוניות שלא נמסרו לניקוי אינן תואמות עוד בצבען ובמרקמן לחצאיות שנמסרו לניקוי, ולהפך.

 

לדברי השופטת: " קיימת סבירות גבוהה שהנתבעת אכן הרטיבה את הבגדים במהלך הניקוי ולא בצעה ניקוי יבש, כפי שמתבקש מסוג הבד... מכאן המסקנה שרטיבות היא זו ששינתה את צבע הבד ואף גרמה ל"נפילתו"".

 

נקבע, כי התובעות לא הרימו את הנטל המוטל עליהן להוכחת מלוא הסכום הנתבע על ידן בסך 3,600 שקלים, וכי סכום הפיצוי ההולם בנסיבות המקרה הוא 1,500 שקלים.

  

לפסק הדין בעניין ביטון שרה נגד מכבסת המרכז - לחצו כאן

  

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"