סקר שנערך השבוע לקראת יריד התיירות הבינלאומי של ישראל מעלה נתונים מעניינים לגבי השאלה כיצד מעדיפים הישראלים להזמין את חבילות הנופש שלהם.
מהסקר, שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה, עולה כי כ-50% מהישראלים מעדיפים להזמין חבילות נופש דרך סוכני נסיעות או מארגני נופשונים על פני דרכים אחרות. רק כשליש מהציבור (33%) מזמינים חבילות נופש דרך האינטרנט וכ-12% לא מזמינים כלל. עוד נמצא כי הזמנת חבילת נופש דרך האינטרנט גבוהה יותר בקרב צעירים (גילאי 34-18), בעלי השכלה אקדמאית ובעלי הכנסה גבוהה.
בהשוואה לסקר זהה שנערך בשנה שעברה עולה כי חלה עלייה של כ-7% באחוז הישראלים המעדיפים להזמין חבילות נופש דרך האינטרנט (33% השנה לעומת 26% אשתקד). נתון נוסף שעלה הוא כי כ-36% מהחרדים מעדיפים להזמין חבילות נופש דרך האינטרנט, לעומת 17% בלבד בשנה שעברה.
הסקר נערך לקראת IMTM 2008 - יריד התיירות הבינלאומי השנתי של ישראל שיתקיים זו השנה ה-14 בתאריכים 6-5 בפברואר בגני התערוכה בת"א. מטרת הכנס לעודד את התיירות הנכנסת, היוצאת ותיירות הפנים בישראל, ולהדק את שיתוף הפעולה עם מדינות אחרות.