מחווה לפולי -אתר הנוסטלגיה הנפלא שמפעיל דיוויד סלע השיק מחווה מרגשת לישראל פוליאקוב המנוח, הלוא הוא פולי מהגששים, מהאהובים באמני ישראל.
מדובר במאגר של עשרות קטעי וידאו (יותר מחמש שעות וידאו לצפייה) מכל היצירות להם היה פולי שותף, כולל קטעים קלאסיים מ"גבעת חלפון",
מהפרק המוקדש לגששים בסדרה "במדינת היהודים" של מודי בר-און, שירים, מערכונים מפורסמים, קטעים מתוך תוכניות טלוויזיה, מופעים ועוד. זוהי מעין אנתולוגיה מקוונת של הגשש החיוור, ואף שמרגש ומצחיק ומהנה לצפות בקטעים הרבים שהיא מציעה – הלב עדיין נחמץ מעצם הנסיבות שהביאו להקמתה.
תחום המוזיקה המקוונת רשם בשנה האחרונה זינוק תוכני וטכנולוגי, לא מעט בזכות תוכן הגולשים ותפיסת ה-Web2.0. הנה כמה אתרים נפלאים, בלוגים ואפליקציות מתוחכמות שיעשירו מאוד את רשימת מועדפי החובה שלכם ביוצרים ויצירות, אתרי שיתוף, השמעה והורדות.
ערוץ האינדי – "וירב" (VIRV) הוא פרויקט מרתק וראוי לאמונכם של יזמים ישראלים, המביאים לרשת ערוץ טלוויזיה בטכנולוגיית Live Streaming, שמציג מסביב לשעון קליפים של מוזיקת אינדי. מפעיליו מבקשים להפוך אותו למעין MTV של הרשת בז'אנר האינדי, אולם הוא חורג בהרבה מהקשר הווידאו ועושה שימוש אסתטי, חכם ומאוד רחב בכל יכולות המדיום – טקסטים, אינטראקציה, מולטימדיה.
מאחורי היוזמה עומדים פעילים מרכזיים בתחום המוזיקה באינטרנט, ביניהם מאור עזר (המפעיל את אתר הרישוי העצמאי ליוצרים YouLicense), ליאור שמיר (יוזם הפאנל האינטרנטי We Are Listening שנועד להשתמש ברשת כדי לקדם תחרות "יוצר נולד") וחברת רייבי המספקת תשתיות וידאו מקוון ואיכותי. ערוץ האינדי VIRV הוקם בידי הנ"ל לפני כמה חודשים, מציג תוכן מושקע ומקיף וזוכה להתעניינות עולמית גדולה.
אולפן במחשב – בלוג פרטי מקסים, שמציג וסוקר עשרות מיקסרים, אורגנים מקוונים, ותוכנות מיקס ועריכה מוזיקלית שניתן להוריד חינם מהרשת. את האתר המושקע והיפה הזה מפעילה במסירות מוריאל סלינג'ר, מייסדת "הבית לאמנים צרפתיים בישראל" ומנהלת המרכז למוזיקה באבן יהודה. סלינג'ר ביקשה להעניק למורים ולתלמידים במרכז "מתנת חנוכה", ובנתה למענם את הבלוג הזה, שהוא כתובת שימושית גם לכל יוצר חובב או מקצועי אחר. עוד בבלוג: משחקים מוזיקליים, לימוד תיאוריה, עזרים לכיוון גיטרות, תווים להורדה ועוד.
די ג'יי מקוון – דבר כזה עוד לא היה לכם: "טוני-בי" היא מכונת די ג'יי מושלמת, אפליקציה מקסימה שתאפשר לכם להפוך את המקלדת לאורגן מקוון, ליצור מוזיקה בז'אנרים שונים, להקליט, להאזין ליצירות שהקליטו די-ג'יים אחרים כמוכם, ועוד המון. אחת הכתובות הכיפיות ביותר שתפגשו ברשת, באחריות. (שלח: איתן כספי).
כל הצלילים – וזה מאגר צלילים ענק, המציע קולות מכל סוג להורדה בפורמט WAV או MP3 לשילוב בכל מוצר מולטימדיה, וכולל אלפי צלילים בקטיגוריות כמו בעלי חיים, קולות ביתיים, מדע בדיוני, קולות אנושיים, קולות רחוב וסביבה, צלילים אופייניים לטבע ועוד. (שלח: איתן כספי).
זיהוי סלולרי - שירות מדליק ואפילו נחוץ, מעין מודיעין מוזיקלי בסלולר: אם האזנתם לשיר או קטע מוזיקלי שמאוד אהבתם ברדיו, אך פספסתם את פרטיו המזהים – אתם מוזמנים לשלוח הודעת SMS לשירות הזה, לציין את קוד התחנה בה הושמע השיר, ולקבל מייד לנייד שלכם את רשימת השירים האחרונים שהושמעו שם. הטכנולוגיה הייחודית הזו פותחה בידי חברה ישראלית צעירה בשם הינג'י. (שלח: שוקי לאה).
איי-מים – קהילה ענקית על תשתית של רשת חברתית, המשתפת בקבצי מוזיקה, וידאו ותמונות. להבדיל מאתרים אחרים שמציעים את השירות הזה ליוצרים עצמם (כמו Songweavers אליו התייחסנו כאן בהרחבה), האתר הזה מיועד לשימושם של מעריצים וחובבי מוזיקה, המאפשרים לחברים ברשת להתרשם מהעדפותיהם המוזיקליות, ולהשפיע על טעמם האישי של החברים בזכות ההיכרות וההערכה האישית. המגוון עצום, אם כי רוב החומרים בכרטיסים האישיים מורשים לצפייה לחברים רשומים בלבד.
מוזיקה לפני השינה – איזה יופי: מאגר עצום של שירים מז'אנרים שונים, תחת הכותרת "מוזיקה לשעות השינה", המיועד להשמעה רציפה בהתאם לטעמו של הגולש. על כל שיר במאגר ניתן לקרוא עוד, לעיין ביצירות נוספות של האמן או המבצע, להורידו כקובץ או לקרוא ביקורות מקצועיות. מקסים. (שלח:
איתן כספי).
רוק איל – אתר קהילתי חדש לחובבי רוק עברי ולועזי. מביא חדשות וכתבות על הרכבים ודיסקים, מידע על הופעות, טבלת מצעדים וחנות מקוונת לרכישת דיסקים ב"כסף קהילתי" שמכונה שם "צ'יפים" – כל גולש מתוגמל ב"צ'יפים" תמורת כל פעילות תוכן שהוא מבצע, ויכול בסופו של דבר לממש את הצ'יפים ברכישה של דיסקים ברוח האתר.
וידאו ברדיו – הפורטל לתחנות רדיו ישראליות ברשת השיק אזור חדש ומדליק: מאגר ענק של קליפים לשירים ישראלים, לפי שמות המבצעים. זה לא נשמע מהפכני, אבל אחרי שמתרגלים למצוא שם כל מבצע ישראלי – מאבי ביטר ועד דניאל סולומון– זה נראה שירות כה בסיסי, שלא ברור איך לא עשו אותו לפני כן.
מיתר קוטלר – עוד מעט ייצא הדיסק שלו, וכולכם תכירו את הרוקר מיתר קוטלר, אבל בינתיים מומלץ לכם לעשות כמונו, להיכנס לעמוד המיי-ספייס שלו ולהתמכר לכמה תיכף-להיטים כמו "מיכלי", "איך זה להיות", "מקסימום נצליח" והמוצלח מכולם לטעמנו "הכל או כלום". המוזיקה של קוטלר היא ברירת המחדל בדפדפן שלנו, ואפשר לנחש שגם אתם תתאהבו.
רוק מהשרון – ואם כבר היכרויות, הנה מנס-ריי, להקת הארד-רוק-גראנג' מהשרון (טל קדמי, רן גליקסברג, איתי מירון וזאק בן מיכאל), שמנגנת חומר מקורי באנגלית, מושפעת מלד זפלין וגאנז-נ-רוזס, מופיעה כבר שנה וחצי בימי סטודנט ופסטיבלים קטנים, ואפשר להתרשם מהשירים ומאיכויות שלה בעמוד המיי-ספייס ובקליפ לשיר המצוין "נטוש" שהעלו חבריה ליו-טיוב.
ובאותו עניין – הנה מקבץ קאברים ללהיטים ידועים שאסור להחמיץ:
הבה נריינה – ככה, פחות או יותר, נשמע הלהיט העברי האלמותי "הבה נגילה" בביצוע תאילנדי (ואולי פיליפיני? לא הצלחנו לזהות). לא מומלץ לקנאי הלשון העברית. (שלחו: שוקי לאה וריטה גפן).
הבה נגילה בייבי – ואם כבר "הבה נגילה", הנה גרסת הדאנס העכשווית והמצוינת של לורן רוז בת ה-17,שהצליחה לכבוש את מצעדי בריטניה. (שלחו: מישל דור ושוקי לאה).
פיינל קאבר – גרסה מקסימה של שלישיית כלי מיתר בליווי תזמורת ללהיט האייטיז "פיינל קאונטדאון", שזכור כאן בעיקר כשיר פסטיגלים. (שלח: עמית פל).
פייסבוקלאסי – מקהלת הא-קאפלה של אוניברסיטת מיאמי מגישה: . (שלח: עמית פל).
גבע ונינט – ביצעו משותף של גבע אלון ונינט לשיר "זכרונות" מתוך האלבום החדש שלו. השיר יפהפה, איכות הצילום מזעזעת, ולקרחת מתרגלים.
וכדי שלא תגידו שלא צחקתם השבוע – הנה מקבץ מתיחות וידאו מוצלחות במיוחד:
שהחיינו - משתתפי קורס עזרה ראשונה בגרמניה מתרגלים כאן הנשמה מפה לפה על בובת אדם, ופעולת ההחייאה מצליחה להם מעבר למשוער.
נקי מדי: מתיחה סדיסטית – דלת הזכוכית בחנות נקייה מדי, התאורה עמומה מדי, והאורחים ממהרים מדי, ישר לתוך הדלת.
פאניקה יפנית - שעשועון מתיחות אכזרי בטלוויזיה היפנית. איש ירוק מסתתר מתחת לרצפת קלקר מאולתרת שנבנתה בלב מסדרון, ומזנק משם בכל פעם שחבורת אנשים עומדת לדרוך עליו. (שלח: עמית פל).
בּוּ!!: הילדון רוקד לצלילי בריטני, האמא מספקת לו פואנטה. מצחיק יותר בפעם השנייה והשלישית. (שלח: עמית פל).
יין ממוחשב - פרסומת צרפתית מבריקה ליין, שפונה לקהל הצעיר, הטכנולוגי והמתוחכם, ומציגה את הגאדג'ט המדליק: חיבור USB למחשב של ברז ייחודי, שמפיק יין ישירות מהכרמים שהוא מוצא ברשת...
סופרמן חוזר – וזה צולם בבית ספר תיכון ישראלי, בהשראת מתיחות דומות בעולם: תלמידי מקבל שיחה דחופה באמצע השיעור, עונה בהתרגשות, קורע מעליו את בגדי החולין, ועטוי בגלימת סופרמן יוצא להילחם ברעים. הנה הגרסה הישראלית והמקור היותר מצחיק.