מיטל (23) נפרדה לא מזמן מהחבר שלה, ובחלוקת החפצים ביניהם היא לקחה את הכלבה הדלמטית המעורבת המקסימה העונה לשם ליזי. שתי הבנות גרות עכשיו בדירה משלהן ומחפשות שידוך טוב, גם לליזי וגם למיטל.
מקומות הבילוי החדשים שלהם הם מפגשי כלבים הנערכים במקומות מוסכמים ומסודרים. בגן סאקר הירושלמי, למשל, יש מתחם גדול ומגודר אך ורק לכלבים. במקום יש שלט גדול המפרט את חוקי המקום, כמו למשל אסוף את גללי כלבך, שמור על התנהגות נאותה של כלבך ועוד, אך מתחת לפני השטח החוקים לגמרי שונים.
מסתבר שמקומות מפגש כאלה, הקיימים גם בתל אביב ובחופי הים, נועדו לפעמים לשרת יותר את צרכיהם החברתיים של בעלי הכלבים, מאשר את הכלבים עצמם. יצאתי לבדוק יחד עם מיטל וליזי איך הדברים עובדים במפגשי הכלבים, ולמה צריך להיות אכפת לי מיהו הווטרינר של בעלת כלב מסוים שנדלקתי עליה.
מיטל, הלומדת טיפול בבעלי חיים מזה שנה, מסבירה לי מה עומד מאחורי המפגשים הללו, "זה מוכח מדעית שבן אדם שהולך עם כלב מושך יותר תשומת לב מאישה שהולכת עם תינוק וזה יוצר אפקט מקשר במובן החברי. נורא קשה לגשת סתם לאנשים ולהתחיל לדבר איתם. הכלב משמש כתירוץ מצוין לדיאלוג ספונטני בין אנשים".
"משאלות של 'איך קוראים לכלב?' ו'מה הוא אוכל?' תגיע מהר מאוד גם לשם של בעל הכלב ובסופו של דבר גם לחילופי טלפון - 'כדי לקבוע לפעם הבאה לכלבים' כמובן", מסבירה מיטל. "לאנשים בודדים מאוד מומלץ לקחת כלב. הכלב גורם לך לצאת החוצה ולראות עולם, פתאום אנשים שמים לב אלייך ברחוב ואתה רוכש בטחון עצמי מתשומת הלב של הסביבה."
חוף הכלבים בתל אביב, הסמוך לחוף הדתיים, הוא עוד מקום מפגש פופולארי לכלבים. שם פגשתי את אורית (24) עם הלברדור דרדון ואת רועי (25) עם פרסיליה הדלמטית. "ידידה משותפת שלי ושל אורית ניסתה להכיר בינינו בקטע של שידוך. נפגשנו בנוכחות הכלבים שלנו שלוש פעמים והגענו משיחות על כלבים לשיחות מאוד עמוקות", מספר רועי.
את העובדה שמפגשי הכלבים הם בעצם מסווה להיכרויות בין אנשים השניים לא מכחישים. "זה הרבה יותר קל כי יש נושאי שיחה משותפים. יותר קל להתחבא מאחורי שאלה כמו 'מי הווטרינר שלך?'", אומרת אורית. "אני רואה למשל בחור חמוד ופשוט שואלת אותו בתמימות על הכלב ואף אחד לא יחשוב שאני מנסה להתחיל איתו. וגם אם אתה מתחרט אתה פשוט יכול לקום וללכת ולתרץ את זה שהכלב מושך אותך הביתה. אם אני ורועי נתחתן בסוף אז זאת עדות חותכת שהכלבים הם הגורם המרכזי שהתחיל את הסיפור בינינו."
![]()