חורקים שיניים - ומשחררים. יעקב אלפרון ואמיר ניגרקר נתונים במעצר זה יותר מחודש, בחשד שהם קשורים לניסיון הרצח של רפי אוחנינה בגן-חיים. במשך כל התקופה הזו טענה המשטרה כי השיגה ראיות לכך שאלפרון מעורב בניסיון הרצח, ואולם היום (ה') נאלצים כחולי המדים לשחרר את אלפרון, משום שככל הנראה לא הצליחו להשיג ראיות מספיקות נגדו. ניגרקר נותר במעצר, ובימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום.
ניסיון הרצח אירע ב-24 בדצמבר 2007 בפרדסי גן-חיים שבשרון. מיד לאחר המקרה מיהרו אנשי הימ"ר ועצרו את אלפרון האב, וכמה ימים מאוחר יותר עצרו את ניגרקר, חברו לשירות הצבאי של דרור. בבמשך כל תקופת המעצר טענו במשטרה - וגם בבית-המשפט, בדיונים על הארכות המעצר - כי הנשק שממנו נורה אוחנינה היה של החייל ניגרקר.
במשטרה טענו גם כי הצליחו לקעקע את האליבי של אלפרון האב, והכל היה מוכן - כולל אישור של היועץ המשפטי לממשלה - להאריך את מעצרם מעבר ל-30 יום, לקראת הגשת כתב אישום על ניסיון רצח. ואולם בפני שוטרי הימ"ר ניצבת בעיה - אין בידיהם ראיות מספיקות לכך שאלפרון האב מעורב בניסיון הרצח. כמו כן, השוטרים אינם מסוגלים לשים את ידם על דרור אלפרון. על פי שמועות, דרור מסתובב באין מפריע אי שם במקסיקו הרחוקה.
הבוקר הגיעו אנשי היחידה המרכזית לבית-משפט השלום בתל-אביב וביקשו לשחרר ל-10 ימי מעצר בית את אלפרון וחשוד נוסף בפרשה, ערן גרינשפן. המשטרה הגישה לבית-המשפט הצהרת תובע נגד החייל ניגרקר, ולפיהּ עד יום שני הקרוב תגיש נגדו כתב אישום.
זלמן אלפרון - אחיו של יעקב - אמר בתום הדיון על שחרורו של האח: "למשפחת אוחנינה יש אויבים מפה עד בית-גוברין. אנחנו לא מעורבים.
המשפחה שלנו לא מעורבת בזה ולא הייתה מעורבת בזה. המשטרה רצתה לתפוס כותרות על הגב שלנו. דרור מפוחד. אנחנו גם לא יודעים היכן הוא, ומקווים שהכל בסדר איתו".
הפעם הקודמת שמשפחת אלפרון "שיחקה" כך במשטרה, הייתה בתקרית הדקירות במלון "דניאל" בהרצליה, כאשר דרור אלפרון ירד למחתרת. המשטרה נאלצה לשחרר את שאר החשודים, ורק כאשר נוצרה ודאות לכך שדרור חופשי ומאושר, בני משפחת אלפרון הסגירו אותו למשטרה. נראה שכך יהיה גם הפעם.