מכבי ת"א גברה בחוץ על אולימפיאקוס 67:75

מכבי ת"א החלה את השלב השני ביורוליג עם ניצחון 67:75 ביוון על אולימפיאקוס. פייזר נפצע ברבע הראשון, גארסיה נפגע 17 שניות לסיום

ynet עודכן: 14.02.08, 23:45

ברוכים הבאים אל שלב הטופ-16 ביורוליג. מכאן ואילך כל משחק חשוב, קשה וקובע ולכן במכבי תל אביב שמחים מאוד על הניצחון הגדול שלהם בחוץ 67:75 על אולימפיאקוס פיראוס - נחמה של ממש על האכזבות האחרונות. למען האמת, האדומים שנראו כמו צרה צרורה עבור צביקה שרף, לא ממש הצדיקו את מעמדם ב'היכל השלום והאחווה', שבניגוד לשמו הוא בדרך כלל מקום מאוד מאיים.

 

 

לא הפעם. 6,000 צופים בלבד הגיעו לאולם וראו שוב את קבוצתם בתצוגת נפל התקפית. האורחים אמנם הגיעו ללא ניקולה וויצ'יץ' הפצוע ואיבדו גם את מרקוס פייזר שנפגע במהלך המשחק, אולם בלי ארווידאס מאציאוסקאס, נראו היוונים כעדר ללא רועה. מהלכי ההתקפה הרשלניים שלהם בוודאי הרתיחו את פנאיוטיס ינאקיס, שהחליף לאחרונה את פיני גרשון. יותם הלפרין וטרנס מוריס לעומת זאת, שמרו על קור רוח ועשו את שלהם כדי להוביל את מכבי לניצחון.

אסטבן באטיסטה מטביע את אולימפיאקוס (איי.אף.פי)

 

מחצית ראשונה: אולימפיאקוס - מכבי ת"א 29:30

תחילה מכבי ת"א לא הצליחה לייצר סלים מההתקפות המסודרות שלה, אז מארק ג'קסון בא לעזרתה עם איבוד כדור טפשי שנתן סל קל לוונטיגו קאמינגס במתפרצת. הסנטר המקומי פיצה על כך עם שני סלים, שהיוו תגובה הולמת לפתיחה הטובה של הלפרין, מוריס ופייזר שקבעו יתרון 7:11 לצהובים. לין גריר ענה עם חמש נקודות והפך התוצאה ל-11:12 לאולימפיאקוס.

 

היוונים הובילו, אבל הדאגה הגדולה יותר באה מכיוונו של פייזר, שנפגע ונטש את המגרש 2.5 דקות לסיום הרבע כשהוא מדדה. מילוש תאודוסיץ' העלה את המארחים ל-13:17, אך מחדלים של חבריו בריבאונד, איפשרו להלפרין ואלכס גארסיה לצמק ל-17:16 בסוף הרבע הראשון.

פייזר על הרצפה. מארק ג'קסון ניצח אותו בנוק-אאוט (איי.אף.פי)

 

אחרי רבע של דשדושים לשביעות רצונו של ינאקיס, המשיכו היוונים בשלהם, עם המשחק האגרסיבי, שכפה איבודי כדור לאורחים ואייר בול של וויל ביינום בדרך ל-16:19. היחיד שהצליח לשגשג הוא הלפרין שקלע ומסר אסיט לאסטבן באטיסטה בדרך למהפך 19:20. כניסתו של קוסטאס ואסיליידיס הכניסה תנופה בשורות אולימפיאקוס בדרך ל-25:28, כשהוא נעזר בריבאונד ההתקפה של חבריו. רשלנות האדומים הותירה את מכבי במשחק עם פיגור מינימלי בהפסקה 30:29.

 

רבע רביעי: אולימפיאקוס - מכבי ת"א 75:67

חסרונו של ארווידאס מאציאוסקאס ניכר בשלומיאליות ההתקפית של קבוצתו ומכבי ניצלה זאת בתחילת הרבע השלישי עם שתי הטבעות של באטיסטה ושלשה של קאמינגס בדרך ליתרון 33:36. אולימפיאקוס הגיעה לשפל התקפי מזעזע. סדרה של איבודי כדור איפשרה לצהובים לרוץ לסלים קלים בצד השני וחייבה את ינאקיס לפסק זמן.

דייויד בלות'נטל סוחט עבירה מקינטל וודס חסר הנוכחות (איי.אף.פי) 

 

זעקות המאמן העירו קצת את שחקניו, שהואילו בטובם להתחיל לנוע בהתקפה. דאנק של ג'קסון ושלשה של בורוסיס צימקו ל-44:38, אבל בהעדר תרגילים ותיאום בהתקפת היוונים, הצהובים יכלו להמשיך ולהתמקד בהתקפה שלהם - שנראתה הרבה יותר טוב מול האדומים הכבדים והעצלים. הלפרין, בלות'נטל, וגארסיה מתחו את הפער ל-13 הפרש - 43:56 עם קליעות מבחוץ. ההתקפה של המארחים לעומת זאת התמצתה בגריר. מכבי סיימה את הרבע השלישי ביתרון 48:58.

 

תצוגת הזוועה של היוונים לא הפסיקה גם אחרי שעברו להרכב של גארדים. כל סיטואציה שדרשה חשיבה מהמארחים הביאה לאיבוד כדור, לשביעות רצונו של שרף. פחות משביע רצון מבחינתו היתה היכולת של גריר, שצימק ל-58:52, אבל גם ניסיון קאמבק זה נבלם בשלשות של גארסיה ושל הלפרין ממרחק NBA, שקבעו 55:64 לתל אביבים. את התנופה הזאת, לא הצליחו היוונים לעצור. מכבי עלתה ל-60:69 שלוש דקות לסיום.

יואניס בורוסיס מצליח לחלוף על פני מוריס בדרך לשום מקום (איי.אף.פי)

 

בדקה האחרונה, עשו האדומים ניסיון אחד אחרון לקאמבק עם לחץ בהגנה שגבה לאיבודי כדור של הצהובים ואיפשר לגריר לצמק להפיח חיים במשחק כשצימקו ל-71:67. סל של הלפרין מאסיסט נהדר של קאמינגס הכריע את המשחק 20 שניות לסיום, במהלכן נפצע גם גארסיה. 

סטטיסטיקה: מכבי תל אביב בפיראוס

סטטיסטיקה: אולימפיאקוס - מכבי תא

 
פורסם לראשונה 14.02.08, 21:40