מדובר בנסיעה מדינית אשר תוכננה זה זמן רב. ביקורים קודמים על פי הזמנת ראש ממשלת יפן בוטלו, בשל הנסיבות במזרח התיכון. ראש הממשלה צפוי לשהות ביפן כשלושה ימים ולשוב לישראל ביום שישי, 29 בפברואר. בהיעדרו תמלא את מקומו שרת החוץ ציפי לבני.
במסגרת מגעיו המדיניים עם ראשי הממשל היפני יבקש אולמרט להעמיק את הקשרים הבילטראליים בין המדינות. בין היתר יבקש את תמיכתה של יפן במהלכי ישראל נגד הטרור הפלסטיני וירי הקסאם המתמשך לעבר יישובי הדרום. כמו כן יעסוק בביקורו בצורך של הקהילה הבינלאומית להעמיק את העיצומים - הן של מועצת הביטחון, הן של ממשלים וחברות פרטיות - נגד איראן.
ואולם לנסיעת ראש הממשלה הקרובה יש פן כלכלי חשוב. בתיאום עם התאחדות התעשיינים ומכון היצוא הישראלי הוחלט לצרף לראש הממשלה משלחת ובה כ-20 מראשי המשק ואנשי עסקים בכירים. הכוונה היא שבמשך ביקור אולמרט בטוקיו יורחבו הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות ויוגבר הסחר ההדדי.
עם היוצאים למשלחת נמנים יו"ר התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש; נשיא הבורסה ליהלומים, אבי פז; יו"ר "ויזה", זאב הולצמן; יו"ר "אלרון", אריה מינטקביץ'; יו"ר "הראל-הרץ", אלחנן הראל; יו"ר "ג'ימיני השקעות" ולשעבר המדענית הראשית במשרד התמ"ת, אורנה ברי; יו"ר "כתר", סמי סגול; מנכ"ל "ראלקו סוכנויות", ירון רוזיאק; יו"ר "גיוון אימג'ינג", ישראל מקוב ויו"ר לשכת המסחר ישראל-יפן, אהוד רצאבי.