המשפחות רכשו מאשת טורס חופשה ב'קלאב' נופש באנטליה שבטורקיה למשך שבוע בחודש יולי ב-2007. ההזמנה היתה לקלאב 'לה שאטו' שדירוגו DELUX. עם הגיעם לנמל התעופה בטורקיה הועברו על-ידי נציגי אשת טורס למלון 'אנטדון' ולא לקלאב 'לה שאטו' כפי שנאמר להם בתחילה.
התובעים קבלו על התנהגות אשת טורס, שלא הודיעה להם מבעוד מועד על השינוי, על ההוצאות שנאלצו להוציא בנסיעה למלון 'לה שאטו' ובחזרה למלון אנטדון (שכן בתחילה הם סירבו להיכנס למלון אליו הועברו, ואף יצאו לקלאב 'לה שאטו', ורק כשהסתבר להם שאינם יכולים להשאר בו חזרו למלון 'אנטדון'), ועל ההוצאות הטלפוניות שביצעו לסוכן בארץ כדי להבין את סיבת השינוי. כן טענו התובעים, כי הם לא נהנו מהמלון, וכי רצונם היה לנפוש במלון "לה שאטו", עליו קיבלו המלצות חמות מחבריהם שהיו בו.
השופטת אסתר נחליאלי-חיאט, מבית המשפט לתביעות קטנות ברמלה, קבעה כי אשת טורס זכאית בהתאם לתנאי החבילה להחליף את המלון שהוצע לתובעים, ובלבד שהוא מאותה רמת תיירות ובאותו סיווג.
נקבע, כי המלון אליו הועברו התובעים בשל תפוסת יתר היה בדרגת תיירות גבוהה, והחדרים היו בסיווג המתאים לרמת DELUX כפי שאשת טורס התחייבה. על כן, אשת טורס לא הפרה את ההסכם עם התובעים וגם לא התרשלה.
עם זאת, נקבע כי ראוי היה להתייחס לתובעים בדרך חוקי הצרכנות ולידע אותם במועד ובליווי הסברים על פשר ההחלפה, ובכך היו נמנעים צער, עגמת נפש והוצאות של נסיעה למלון האחר לבירור ההחלפה, והחזרה למלון אנטדון.
נקבע, כי התובעים שהו במלון ברמה זהה לזו שאליה התחייבה אשת טורס, ואולי אף ברמה גבוהה יותר, וכי הם האדירו את תביעתם.
השופטת קבעה, כי יש לדחות את התביעה מכיון שלא הוצגה עילה של ממש. עם זאת, הוחלט לפסוק לכל משפחה פיצוי סמלי בסכום של 750 שקלים בשל עלויות הנסיעה למלון האחר ואי יידוע מראש אודות החלפת המלון.
לדברי השופטת: "... ראיתי לפצותם באורח סמלי רק בגלל שמצויים אנו במסגרת בית משפט צרכני, ובגלל שלא נסתרה הטענה כי החברה לא התנהגה בדרך המקובלת ולא דאגה להודיע לתובעים מדוע הוחלף המלון".
לפסק הדין - לחצו כאן
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"