נס ציונה, שרבים כבר ביטלו את סיכוייה להמשיך לצמרת, לאור פציעות של שחקני מפתח, עלתה ליתרון בשלב מוקדם ופשוט דרסה את האדומים במחצית הראשונה המהממת שהסתיימה ביתרון 12:19. אמיר לנגליב שוב הנהיג את חבריו בתצוגה נהדרת, והשוער הקרואטי ברנימיר ורסיליה ניפק עצירות מול הביתיים חסרי האונים. מן הצד השני אנדריי קמישב הציג מחצית ראשונה גרועה מבחינתו.

סער פרנקל וחניכיו באדום. בושה בספסל הפועל ראשל"צ (יונתן האורסטוק)
האדומים ניסו לחזור אחרי ההפסקה והצליחו לצמק עד ל-25:20, אולם אז הבקיע לנגליב שער קריטי, ששבר מחדש את המארחים ואיפשר לכתומים לחדש את השטף בדרך ליתרון דו-ספרתי שנעצר רק בסיום. כמה דקות דקות אחרי תקרית מכוערת שיזם הזר האוקראיני של המארחים, יורי מינקובסקי ובה פגע בברק פריד בפניו.
כמו נס ציונה, גם מכבי ראשון לציון כבש 38 שערים ועשתה זאת על חשבונה של מכבי תל אביב בניצחון 29:38. אס"א תל אביב הביסה בבית את בני הרצליה 18:30. הרבו להבקיע לאס"א: ערן אברמוביץ' 5. להרצליה: מילאן סטניץ' 6 ודימה ינדוביצקי 5.
מכבי ארזים רמת גן הזקוקה לכל נקודה בקרב ההישרדות שהיא מנהלת לא קיבלה עזרה מהיריבה העירונית, הפועל ר"ג. אייזק אקה אמנם נתן משחק התקפי ענק, אולם זה לא הספיק מול המשחק הקבוצתי של האורחים שירדו להפסקה ביתרון 12:18 ולא הפסיקו להתעלל בהגנת המארחים עד לניצחון 30:38 בסיום. הרבו לכבוש להפועל: גיל כרמין 8, דן נתן ואדוארד יאקובונקו 7 כל אחד. לארזים: אקה 16 אמי צ'וקאמיקה ואלי יונגר 5 כל אחד.
ארזים עלולה להתלוות בדרך לליגת המשנה למכבי קרייתים שאינה מצליחה להראות סימני חיים במקום האחרון של הבית התחתון והפסידה שוב - הפעם 30:24 בפתח תקווה (10:12 למארחים בהפסקה). הרבו לכבוש לפ"ת: יניב ליפשיץ' 8 ואמיר אהרון 7. את הקרייתים הוביל יריב רינקוב עם 10 שערים, חן קטן הוסיף שישה משלו. במשחק נוסף ניצחה מכבי קרית שרת חולון את א.ס. רמת השרון 25:27.
הדיווח בשיתוף אתר www.shooter.co.il