גאידמק מנהל מגעים למכירת מתחם צים בת"א

ל"כלכליסט" נודע כי המגעים למכירת המתחם תמורת 38-40 מיליון דולר מתקיימים, בין היתר, עם יזם ההייטק יונתן לייטרסדורף ואיש עסקים יהודי אמריקאי. לפני שמונה חודשים ביקש גאידמק למכור את המתחם לחברת אוסיף שבשליטתו תמורת 35-60 מיליון דולר

גולן חזני פורסם: 10.03.08, 08:52

שמונה חודשים בלבד אחרי שביקש למכור לחברת אוסיף שבשליטתו את מתחם צים תמורת 35–60 מיליון דולר, ארקדי גאידמק מנהל מגעים למכירת המתחם תמורת 38–40 מיליון דולר.

 

ל"כלכליסט" נודע כי בין המתעניינים ברכישה נמצאים יזם ההייטק יונתן לייטרסדורף ואיש עסקים אמריקאי יהודי. גאידמק רכש את מתחם צים באוקטובר 2006 מידי מזרחי טפחות תמורת 26 מיליון דולר, אולם ביולי 2007 הדהים את שוק ההון כשביקש לצקת את המגרש לחברת אוסיף תמורת 35–60 מיליון דולר במניות אוסיף.

 

ההצעה, שהיתה אמורה להגיע לאישור אספת בעלי המניות של אוסיף, התקבלה בביקורת נוקבת על ידי שוק ההון והתקשורת הכלכלית. הרצון למכור נכס שנרכש שמונה חודשים קודם לכן תמורת 26 מיליון דולר, לאחר שמעריך שווי קבע את שוויו ב־20 מיליון דולר, ולבקש תמורתו 35–60 מיליון דולר, נראתה חצופה. גאידמק מיהר להשיב למבקריו ולנפנף בהערכת שווי של ארנסט אנד יאנג שהציגה את שווי המגרש ב־65 מיליון דולר.

 

גאידמק הנסער מיהר להעביר הודעה לעיתונות ממוסקבה שבה טען כי ההפרש בין עלות הקרקע ברוטשילד, כולל ההוצאות המשפטיות, המסים והתמורה שיקבל הוא כ־4 מיליון דולר בלבד. "כאשר רכשתי את הקרקע של צים בתמורה ל־26 מיליון דולר שילמתי גם הוצאות משפטיות שונות, מסים ועמלות שהסתכמו בכ־3 מיליון דולר. ההפרש במסים בין 26 ו־35 מיליון דולר מוערך בכ־4 מיליון דולר. משמעות הדבר היא כי אני הצעתי למכור את קרקעות צים לאוסיף במחיר עלות. זאת למרות העובדה שיש בידי הערכת שמאי קרקעות תקפה, עכשווית ורשמית המעריכה את שווי האדמה שבנידון בסכום של 65 מיליון דולר".

 

באותה הודעה אמר גאידמק כי "הסיבה העומדת מאחורי הצעת הקרקע של צים בתנאים אלה לאוסיף היא לספק לאוסיף את האפשרות לבנות בניין משרדים מאוד יוקרתי שימנה אלפי מטרים של שטחי משרדים ויעניק בכך רווח ראוי לציון לכל בעלי המניות של אוסיף". עם זאת, למרות הערכת השווי, החליט עתה גאידמק למכור את המתחם תמורת סכום נמוך בהרבה, אם כי עדיין גבוה מהסכום שבו נרכש. גאידמק בוחן לאחרונה מכירת קרקע נוספת שבבעלות חברת עוגן שבשליטת אוסיף, מתחם אסותא ברמת החי"ל, תמורת 200 מיליון דולר. שני המקרים עשויים להצביע על כך שגאידמק החליט לממש את הקרקעות שלו בארץ.

 

מתחם הבור של חברת צים כולל בור וגם ארבעה מבנים. הבור נמצא ברחוב רוטשילד 22, ואילו ארבעת המבנים האחרים מצויים בלילינבלום 35 ו־48, ברוטשילד 48 וכן נכס נוסף בלילינבלום 39. שלושת המבנים הראשונים הם מבנים לשימור. המבנים בלילינבלום 35 ו־48 הם משרדים של מזרחי טפחות, ועל פי ההסכם שכר אותם הבנק מגאידמק למשך שלוש השנים הקרובות.

 

על הבור ששטחו 1.9 דונם קיימת תוכנית בניין עיר מאושרת להקמת 21 קומות מעל ל־8 קומות מרתף בייעוד משרדים עם קומה תחתונה של מסחר. גאידמק תכנן לשנות את הייעוד למגורים.