לא מספק

אולריקה ג'ונסון הספיקה תוך כמה ימים לגלות שהיא מכורה לסקס, להתעצב בגלל זה, לפגוש סוס, להתפרק, לחזור הביתה ולשנות את חייה. הבריטים הספיקו - אפילו בפחות זמן - להפוך את כל זה לתוכנית תיעודית איכותית. NOT!

סמדר שילוני פורסם: 24.03.08, 10:16

 

יש לכם חצי שעה פנויה? כי ערוץ 8 ממש רוצה לפתור לכם את הבעיות בחיים, לפחות אחת אם לא את כולן, או לפחות להראות לכם מישהו אחר שפתר אותן ממש מהר ועכשיו החיים שלו עשר. כמעט.

 

"האם אתם מכורים לסקס?" מורכבת מעוד 25 דקות-איכות שערוץ 8 מרבה לשבץ לאחרונה בלוח השידורים שלו, ובאיכות אני מתכוונת לאיכות הריר שניגרת על סנטרם של הבריטים שיצפו בפיסת הטלוויזיה הזאת, בוהים באולריקה ג'ונסון, בריטית ממוצא שוודי שמעידה על עצמה שהיא מכורה לסקס. זה לא מפריע לה לגלות בהמשך שהיא – נכון – מכורה לסקס, לעבור תהליך טיפולי, לשוחח עם מומחים, לג'אנגל במסלול הרגיל בין פסיכולוגים לנשים נוצריות שראו את האור, ולחזור הביתה מלאת סיפוק ותובנות. אם מיכל דליות יכולה, למה לא שוודית נימפומנית? 

אולריקה ג'ונסון. היתה פילגש של מישהו ועוד משהו בטלוויזיה

 

בכלל, כל עניין ההתמכרות לסקס מתקבל ממילא בחצי קריצה ביקום הנוכחי שלנו, בעיקר אם הוא מתגלע בקרב נשים. נשים מכורות לסקס – אז מה הבעיה? יגחכו הצופים. כמה שיותר, יותר טוב, לא? אולריקה עצמה, סוג של סלבריטי בממלכה הקטנה, מעידה בחצי חיוך על תעלוליה המיניים שמיטב הצהובונים האנגלים כבר הפכו בהם והפכו אותה והפכו כל אבן בדרך לפפראצי.

 

למזלה של אולריקה (פילגשו לשעבר של סוון-גוראן אריקסון! מבטיח הקומוניקט) האנשים המקצועיים שהיא פוגשת בדרך תופסים אותה לא מוכנה. הסקרנות הפסבדו מדעית שלה הופכת לחפירה מאוד אינטנסיבית פנימה. באופן הדרגתי (ודי פוטוגני, יש לציין) היא הופכת ליותר ויותר עצובה ופגיעה.

 

זה מחמיר ככל שמתברר לה שהזינוקים המרשימים שלה ממיטה למיטה טומנים מתחתם חומרים הרבה יותר כואבים – גם אם טריוויאליים – מאשר עוד גימיק פרסומי שיגרום לעיתונות הבריטית לארוב לה בפינת רחוב מוארת. השיא מגיע כשאולריקה מתפנה לטיפול מרתק עם סוסים – ללא ספק הברקה הפקתית - בו היא לומדת כמה דברים על חוסר היכולת שלה לשים גבולות ומגלה כמה דברים כואבים על עצמה. נכון – חוסר ביטחון, רצון שישמעו אותך, פחד נטישה, חוסר אמון בזה שמגיע לך משהו טוב, תזרוק אבן ברחוב וסביר להניח שתפגע במישהו עם שלושה מתוך הארבעה, אבל כשמישהו זורק את האבן הזאת עליך, זה כואב.

 

המסע של אולריקה לא יטפל בהתמכרות לסקס שלה, ולא ישאיר אתכם מסופקים משום בחינה, למרבה הצער. עדיין מדובר במסע אינסטנט לא משכנע, שתחילתו בגימיק ושמו סקס, באמצע אין שום חדש במערב ובסופו אשה אחת כואבת אבל אופטימית. למעט אולריקה אף אחד לא באמת הרוויח מהמסע הזה. מה שכן, סוס הוא חיה נורא נורא יפה.