נתניה: תלמיד הוכה בקרש, שניים נעצרו

תלמיד בן 17 מתיכון ש"י עגנון בנתניה הותקף על-ידי תלמידים בגלל ויכוח. המורים ערכו "סולחה", אבל היא לא עזרה, והעימות המשיך אל מחוץ לכותלי בית הספר, שם לקח אחד התלמידים קרש והיכה את התלמיד בראשו. התלמיד מאושפז בערפול הכרה - אך בשל מחלה. שני תלמידים נעצרו

רענן בן צור פורסם: 03.04.08, 09:19

אלימות בבית ספר בנתניה: תלמיד בן 17 מתיכון "ש"י עגנון" בנתניה הותקף אתמול (יום ד'), בצהריים כאשר עימות בתוך כותלי בית הספר התפתח לקטטה מחוץ לגדר בין נערים, במהלכה לקח אחד קרש והיכה נער אחר. הנער מאושפז מעורפל הכרה בבית בבית החולים לניאדו בעיר, אולם מצבו נגרם לדברי הצוות הרפואי ממחלה

  

הדיווח הועבר למשטרת נתניה על הגעת הנער לבית החולים, שם סיפר אביו שהבן הותקף. בעקבות הדיווח נפתחה חקירה. מפקד משטרת נתניה,
ניצב משנה רון גרטנר: "חוקרי הנוער ופקחי הנוער בפיקודו של קצין הנוער אהרון רנד פתחו מיד בחקירה, שבה התברר שאתמול בשעות הלימודים התפתח ויכוח בין שני תלמידים. הרקע לוויכוח עדיין לא ברור לנו אבל אנחנו יודעים שהוא על דבר פעוט. מנהל בית הספר והמורות הרגיעו את הצדדים, ערכו 'סולחה' ביניהם ואף דאגו ששני התלמידים ילחצו ידיים".

 

אבל ה"סולחה" שנערכה בבית הספר הייתה רק למראית עין. בסוף יום הלימודים, חיכו תלמידים לתלמיד, וכשיצא משער בית הספר החלו לתקוף אותו. אחד התוקפים אף הגדיל לעשות, לקח קרש והיכה את חברו בראשו. לאחר התקיפה נמלטו התוקפים מהמקום, והותירו את הנער הפצוע מאחוריהם. מורה שהבחינה בתקיפה ניגשה לתלמיד הפצוע שהיה בהכרה ולקחה אותו לביתו.

 

בשעות הערב החל התלמיד להתלנון על כאב ראש חזק והחל להקיא. מצבו המשיך להידרדר ואז לקחו אותו הוריו לבית חולים, שם הוא עבר בדיקות במהלך הלילה, שלא מצאו סימני חבלה כלל. בבית החולים מוסיפים שערפול ההכרה נגרם כתוצאה ממחלת חום, ולפיכך אושפז הנער במחלקה פנימית.

 

במהלך החקירה נגבו עדויות מהנהלת בית הספר, הנחשב יוקרתי, ואותרו תלמידים שהיו עדים לתקיפה. זהותם של שניים מהתוקפים עלתה ובלילה הגיעו חוקרי המשטרה לביתם ועצרו אותם. לדברי גרטנר "שני החשודים קושרים את עצמם לארוע. השניים יובאו היום לבית משפט ונבקש להאריך את מעצרם להמשך חקירה. מדובר באירוע חמור של בריונות שהרקע שלו מינורי".

 

דובר עיריית נתניה, קובי ברדה: "העירייה ומינהל החינוך רואים את האירוע בחומרה. היום יגיעו לבית הספר אנשי מקצוע ויחד עם הנהלת בית הספר תיערך הסברה בקרב התלמידים".