הפלסטינים החליטו לבטל את כל האירועים החגיגיים שתוכננו לחג המולד. כך אמר השר לענייני פרויקט בית לחם 2000 ברשות הפלסטינית, נביל קסיס. עם זאת, לדבריו, הטקסים הדתיים והתפילות יתקיימו כמתוכנן.
לדברי קסיס, "בשעה שיותר מ-300 פלסטינים נהרגו ואלפים נפצעו, אין אפשרות לחגוג ואין אווירה מתאימה לכך. לכן בוטלו קונצרטים ופסטיבלים רבים, וכן אירועים מיוחדים שתוכננו במקום".
קסיס הוסיף כי הפלסטינים הכינו תוכניות רבות שנועדו להחיות את החג, וליצור תנופה כלכלית משמעותית באזור, אך תוכניות אלו נפגעו קשות עקב האירועים האחרונים.
הוא ציין כי באוקטובר ביקרו בבית לחם 2000 תיירים בלבד, לעומת ממוצע של 50 אלף תיירים בחודש. "היינו קרובים להגיע לשיא שהושג ב-95', ועמד על מיליון ומאה אלף תיירים בשנה, אך האירועים האחרונים קילקלו את התוכניות. מספר המבקרים בכל חודש אוקטובר היה נמוך ממספר המבקרים ביום אחד בעונה חלשה".
"נזק של מיליוני דולרים"
קסיס סיפר כי הנזק הנאמד עד כה לכלכלת בית לחם הוא מיליוני דולרים, אך לדבריו טרם ניתן אומדן מדויק להפסדים. הוא אמר כי בתי מלון רבים פיטרו את מרבית העובדים, וכי האבטלה באזור עלתה ל-40 עד 50 אחוז.
לדברי קסיס, אין זה נכון שהירי הישראלי על בית לחם והיישובים הנוצריים הנוספים בסביבה, כמו בית ג'אלה ובית סחור, הוא בתגובה לירי הפלסטיני.
לדבריו, הישראלים יורים בכל מקום, הורגים ומפגיזים, וברק אפילו מאיים לסגור את בית לחם. "הישראלים לא יורים בתגובה לירי פלסטיני, אלא במסגרת המלחמה שהם מנהלים נגד כל האזורים הפלסטינים בגדה וברצועה".
בתשובה לשאלה אם ייתכן ותושג הפסקת אש באזור בית לחם בין ישראל והפלסטינים לתקופה של חודש, לקראת החג, אמר קסיס כי "יש צורך בהפסקת האלימות כל הזמן ובכל מקום, ולא רק לחודש אחד ובבית לחם בלבד".
קסיס אף התלונן כי ישראל שולטת בכלכלת התיירות הפלסטינית. הוא ציין למשל את שנת 95', אז הכנסות התיירות לשטחי הרשות היו 3 מיליארד דולר, אולם הפלסטינים קיבלו מסכום זה 160 מיליון דולר בלבד.