EA: חלק ממשחקי הספורט - לקונסולות בלבד

מנכ"ל EA Sports הכריז רק חלק ממשחקי הספורט של החברה ישווקו בגירסה למחשב. הסיבה - המשחקים הללו סובלים יותר מפיראטיות

יובל בירב, Vgames פורסם: 06.04.08, 13:03

הסוף ל-FIFA למחשב? חברת EA Sports, בעלת המותגים FIFA ו- NBA Live, החליטה להוציא חלק ממשחקי הספורט הבאים שלה לקונסולות בלבד, ולא למחשב.

FIFA 08 פיפא 08

 

פיטר מור, מנכ"ל EA Sports, מסר לכתבים כי השנה ייצאו רק חלק ממשחקי הספורט של החברה בגרסה למחשב. הסיבה היא פיראטיות: משחקי מחשב נפוצים יותר בגרסאות פיראטיות, ולכן נמכרים הרבה פחות ממשחקים לקונסולות, ורוב השחקנים מעדיפים לשחק בגרסאות ל-Playstation 3, ל- Xbox 360 ול-Wii על פני גרסת המחשב.

 

עוד ב-Vgames: ביקורת - Sins of a Solar Empire

 

המשחק הראשון שסובל מההחלטה הזו יהיה Madden NFL 09, משחק הפוטבול המצליח של החברה, שייצא לשוק ב- 12 באוגוסט. בניגוד לעבר, למשחק לא תהיה גרסה למחשב האישי. לעומת זאת, הוא עומד לצאת לכל מכשיר אחר: ל-Playstation 2, ל-Playstation 3, ל- PSP, ל- Xbox 360, ל- Wii ואפילו ל- DS הנייד של נינטנדו.

 

זו לא הפעם הראשונה שאנשי EA מחליטים לוותר על המחשב. ל- NBA Live 2002 לא היתה גרסה למחשב, והוא יצא רק לפלייסטיישן ול- Xbox. אבל הפעם מדובר בהכרזה הרבה יותר משמעותית ונרחבת. "המחשב האישי מציג בפנינו אתגרים עסקיים קשים מאוד בגזרת משחקי הספורט", מודה מור.

 

לא ידוע עדיין אילו משחקים יושפעו מההחלטה. קשה להאמין ש- FIFA 09, המשחק הבא של החברה בסדרת הכדורגל המצליחה, לא ייצא בגרסה למחשב האישי, אבל כנראה שאחוזי הפיראטיות הגבוהים במחשב האישי הביאו את מנהלי EA, כמו גם חברות אחרות, להחליט לוותר על כאב הראש הזה.

 

עוד ב-Vgames: גיימרית נולדת, טור שבועי

 

לא רק משחקי ספורט

התופעה הזו מאיימת להתפשט גם לז'אנרים אחרים, ולא להתמקד רק בספורט. Call of Duty 4, לדוגמא, הוא המשחק הכי נמכר ב- 2007, אבל הרוב המוחלט של המכירות היו לקונסולות, בעיקר ל- Xbox 360. המכירות למחשב האישי נמדדו באחוזים בודדים - כאמור, בגלל פיראטיות גבוהה.

 

לדברי מור, ל- EA יש רעיונות כיצד להחזיר את החיים למשחקי המחשב, ובכוונתם לפתח אותם בעתיד - כך שיתכן בהחלט שהנסיגה הזו מה- PC היא זמנית בלבד.