ארז בר-און מנע לפני יותר משבוע ממחבל פלסטיני לדקור אותו ונער נוסף בטרמפיאדה על כביש 60, בין צומת עלי לשילה. בר-און ירה במחבל וגרם למותו, אבל אם ייתקל כעת בסכנה דומה הוא לא יוכל לעשות זאת. הסיבה, כפי שנודעה ל-ynet: האקדח שלו נמצא עדיין ברשות המשטרה.
לאחר התקרית, שיבחו גורמי ביטחון את פעולתו של בר-און בן ה-30, שהביאה לדבריהם להצלת חייהם של השניים. כחלק מתהליך שגרתי, מסר בר-און במשך שעות ארוכות את גרסתו למשטרה, שגם לקחה את נשקו האישי לצורך בדיקה במעבדה לזיהוי פלילי. מאז לא מצאה לנכון המשטרה להשיב לו את הנשק, כאשר בר-און ממשיך כמידי יום לנסוע בכבישי יהודה ושומרון למקום עבודתו, בין היתר גם בטרמפים.
קצינים בכירים באוגדת איו"ש אמרו אחרי המקרה ל-ynet: "האזרחים נהגו כנדרש באירוע כזה. בחיפוש שנערך על גופת המחבל נמצאה סכין נוספת מלבד זו שבאמצעותה ניסה לדקור".

גופת המחבל בזירת האירוע (צילום: AP)
"יומיים אחרי האירוע יצרתי קשר עם המשטרה", סיפר בר-און ל-ynet. "הם אמרו שהנשק עוד לא מוכן, אחר כך הם אמרו שצריך להעביר אותו לירושלים והם לא העבירו אותו. ביום ראשון התקשרתי ואמרו לי שמי שמתעסק עם זה לא נמצא היום ויהיה רק בשבוע הבא.
"אמרתי להם שאני נוסע על צירים מסוכנים, אני לא מסתובב בתל אביב. יש פה המשך חיים שמתנהלים ואם עשיתי משהו לא בסדר אני מבין, אבל זה לא מה שהובהר לי. כולם אמרו לי שפעלתי בצורה ראויה".
בר-און מוסיף: "אין סיבה שבעולם שזה ייקח כל כך הרבה זמן. אני מסתובב באותם מקומות ונמצא באותו צומת שבו הייתי בעת ניסיון הפיגוע, והיום יותר מקודם אני חושש. אחרי שעמדתי בסכנה כזו, אני יודע שהיא ממשית. גם לא אגיד שלא עוברת לי בראש המחשבה שאני על הכוונת (של הפלסטינים - א.ו) אחרי שיריתי במחבל".
משה מאיר, אביו של הלל, הנער בן ה-16 שעמד עם בר-און בטרמפיאדה וניצל בזכות תגובתו המהירה של בר-און,
לא מבין מדוע לא הוחזר עדיין הנשק: "מדובר באדם שהשתמש בנשק בצורה אחראית. זה לא אדם פזיז, רק כשהוא ראה שהסכין נשלפת לעברו, הוא ירה. כולם אמרו לו שהוא עשה את המעשה הנכון. אני הייתי בטוח שמפקד המחוז יזמין אותו וייתן לו צל"ש".
ממשטרת מחוז ש"י נמסר בתגובה: "בעקבות האירוע נלקח הנשק לבדיקה בליסטית כפי שנדרש על פי הנהלים. כאשר יוחלט באם להחזיר לארז בר-און את הנשק, הוא יוחזר".
המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום