דאגה בענף התיירות: הצרפתים כבר לא מגיעים

גורמי תיירות הביעו אתמול דאגה מעצירת התיירות מצרפת: 2007 הסתיימה עם צניחה של 21% בכניסות התיירים מצרפת לישראל בהשוואה לשנת השיא 2005. "במשרד התיירות לא משקיעים בשוק היהודי", קובלים הסוכנים בצרפת

דני שדה פורסם: 16.04.08, 14:46

אם בקיץ שעבר "הוצפה" ישראל בתיירים מצרפת, כעת נראה שהכיבוש היה זמני בלבד. גורמי תיירות בישראל הביעו אתמול דאגה מעצירת התיירות מצרפת. 2007 הסתיימה עם צניחה של ‭21%‬ במספר כניסות התיירים מצרפת לישראל בהשוואה לשנת השיא, ‭,2005‬ וירידה של ‭2%‬ בהשוואה לשנת ‭.2006‬ ירידה זו בולטת לנוכח עלייה של ‭25%‬ בכניסות תיירים לישראל באותה שנה.

 

"הנתונים מראים כי גם ברבעון הראשון של השנה יש האטה בכניסות תיירים מצרפת לישראל‭,"‬ אמר אתמול גורם בכיר בענף התיירות. "הגידול בתיירות מצרפת בשלושת החודשים הראשונים של השנה עומד על ‭4%‬ בלבד, בעוד הגידול ממדינות מקור חשובות אחרות הוא דו-ספרתי‭,"‬ אמר.

 

סוכני תיירות מובילים בצרפת קובלים על כך שישראל מזניחה את השוק היהודי צרפתי. "במשרד התיירות סבורים שאין צורך להשקיע בשוק היהודי. מתייחסים אל השוק היהודי בצרפת כאל מובן מאליו ולא משקיעים שם בשיווק‭,"‬ אמר צ'רלס סילברמן, מחברת וויאג' דיסקברי, אחד מסיטונאי התיירות הגדולים העובד 30 שנה עם השוק הישראלי.

 

ממשרד התיירות נמסר: "נמשיך להשקיע מאמצים בשיווק בשוק היהודי, תוך שיתוף פעולה הדוק עם סיטונאי התיירות, הלובי והקהילה היהודית, כדי להגדיל את נפח התיירות מצרפת לישראל. נחדש גם את פעולות השיווק מול השוק הצרפתי הכללי, בו הפוטנציאל לעלייה הוא הגדול ביותר‭."