אחד מנוסעי הטיסה מניו יורק לסן פרנסיסקו, אורי ברפמן, סיפר לסוכנות הידיעות AP כי רגע לפני שהמטוס התנתק משרוול העלאת הנוסעים, קם הרב ממקומו, נעמד במעבר המטוס, סמוך לתא השירותים, והחל להתפלל. דיילי הטיסה הורו לו לשוב מיד למקומו, אולם הוא לא נשמע להוראותיהם. המראת המטוס התעכבה והרב הורד ממנו והוחזר לאולם הנוסעים בנמל התעופה קנדי.
לדברי ברפמן, הרב החזיק בידו סידור ונראה היה כי הוא מתפלל, אולם הדיילים התעקשו שיחזור למקומו, לפני ההמראה. שניים מחבריו של הרב ניסו להסביר לדיילים כי אין באפשרותו להפסיק את התפילה, וכי היא תסתיים בתוך כשתי דקות. "הוא לא ענה לדיילים, אך חבריו ניסו להסביר את הסיטואציה", אמר ברפמן, שישב במרחק שלוש שורות.
משראו הדיילים כי הרב לא נעתר להפצרותיהם, הם קראו לאנשי הביטחון והרב הורד מהמטוס, שהמריא בלעדיו. דוברת החברה, רובין אורבנסקי, אישרה את פרטי המקרה ואמרה כי הרב טס בטיסה אחרת, שיצאה למחרת האירוע. לדבריה, אם כל הנוסעים אינם ישובים בכסאותיהם, המטוס אינו יכול להמריא, דבר שגורר עיכוב בלוח הזמנים.