"בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים", נאמר בהגדה. בכל דור ודור חייב אדם להתנסות בסיף, היא כנראה הגרסה הפרטית של משפחת חתואל. המשפחה שמהווה למעשה את הסיף הישראלי ותשלח באוגוסט נציגה נוספת לאולימפיאדה, דלילה חתואל.
אחרי הדוד יצחק, שהשתתף לפני 24 שנה באולימפיאדת לוס אנג'לס, הדודה לידיה, שהגיעה ללוס אנג'לס 84', לברצלונה 92' ולאטלנטה 96', והאבא חיים, שהחל את המסורת ומשמש כמאמן של בתו, אחראים דלילה ואחיה מאור על המשך השושלת. פגשנו אותם ואת שאר חברי המשפחה בעכו, ושמענו על התהילה המקומית שמלווה את הניצחונות ועל החוסר בתהילה ארצית, בגלל שסיף, מה לעשות, הוא לא כדורגל וכנראה שאפילו לא טניס.
"אני מתאמנת מגיל שש", סיפרה דלילה, כיום בת 27. "לא היתה לי ברירה, באמת שלא. אבל גם לא רציתי להפסיק".
חתואל, המתחרה כמו שאר בני משפחתה בענף הרומח, מדורגת כעת במקום התשיעי בעולם, אחרי שורה של הצלחות בשנה האחרונה - מקום שני בתחרויות גביע העולם בשנגחאי ובקהיר ומקום שלישי בגדנסק, מקום שישי באליפות אירופה ו-15 באליפות העולם.
"אני גאה באחיינית שלי, יש המשך לשושלת", אמרה הדודה לידיה חתואל-צוקרמן, שנחשבת עדיין לסייפת הטובה בהיסטוריה הישראלית. "השושלת לא נקטעה והיא נמשכת בצורה איכותית מאוד ומשודרגת". הפגשנו את דלילה ולידיה לדו קרב סיף קצר. רוצים לראות מי ניצחה? צפו בווידאו.