חשד: התינוקת שמתה ביפו - נחנקה משרוך נעל

מחקירת המשטרה עולה כי הוריה של התינוקת לא הביאו שרוך למוצץ. הגננת לקחה שרוך נעל וקשרה אותו לצווארה של התינוקת - דבר שגרם ככל הנראה למותה. בית המשפט האריך את מעצרה של המטפלת מיפו בשלושה ימים

אבי כהן פורסם: 05.05.08, 12:27

המטפלת מיפו, שבמעון אותו היא מנהלת נחקנה אתמול למוות תינוקת בת 10 חודשים, טענה בחקירתה כי היא שמה על צווארה של התינוקת שרוך של נעל - מכיוון שהוריה לא הביאו שרוך למוצץ. במשטרה חושדים כי השרוך, אותו על-פי החשד היא העלימה, גרם למותה של התינוקת.

 

אתמול בצהריים נמצאה התינוקת ללא רוח חיים בפעוטון ברחוב מדרש פנחס ביפו. צוות מד"א קבע את מותה וחוקרי משטרה עיכבו לחקירה את המטפלת, אעתמאד אבו נאר בת 56, בחשד לרשלנות.

 

בדיון בבית המשפט השלום בתל-אביב אמר נציג המשטרה, רס"ר משה פויסטרו: "נסיבות העניין מעלות את החשד שהמטפלת משקרת. בתחילה היא טענה שהאכילה את הילדה במעדן, לאחר מכן היא טענה שמכיוון שההורים לא הביאו את שרוך הפלסטיק של המוצץ, היא לקחה שרוך של נעל ותלתה את המוצץ עליו. נראה כי המדובר בחשד לרשלנות שגרם למוות של הפעוטה וקיים חשש שאם תשוחרר תשבש את החקירה".

 

מנגד, אמר פרקליטה של החשודה: "מדובר בחשודה שמעולם לא ראתה תחנת משטרה מבפנים. חשודה שאיש מבני משפחתה מעולם לא הסתבך בפלילים והיא לא מצליחה להשתחרר מהטראומה שעברה. ניתן לשחרר אותה למעצר בית, מאחר שגם השרוך שבמשטרה טוענים שממנו נחנקה הילדה, הובא על ידי האב למשטרה".

 

עם זאת, בבית המשפט נאמר מאוחר יותר על ידי נציג המשטרה כי השרוך שהובא לא תואם לשרוך שממנו נחנקה התינוקת, וזו אחת הדרכים לשיבוש החקירה.

 

שופט בית משפט השלום בתל-אביב, מוקי לנדמן, כתב בהחלטתו כי החשודה מסרה שתי גרסאות שונות ומהתמונות עולה כי יש סימן בולט ביותר לכל אורך צווארה של התינוקת, "שהוא נובע משרוך של מוצץ, שרוך שעד עתה לא נמצא". השופט ציין בהחלטתו כי עם כל ההבנה למצוקתה של החשודה, חיוני טרם שקילת שיחררוה לסיים את חקירת כל הגורמים הרלוונטיים, כולל הדו"ח הפתולוגי. הוא האריך את מעצרה בשלושה ימים.