לא מעט שחקנים ישראלים ניסו את מזלם בשנים האחרונות בליגת הכדורגל הטובה ביותר כיום - הפרמייר-ליג האנגלית. יוסי בניון, טל בן חיים, בן סהר, יניב קטן ועידן טל הם רק חלק מאלו שהלכו אחר הכסף הגדול, ולעיתים, כמו במקרה של בניון, אחר התהילה. בקרוב יכול להיות שהזרם הזה ייפסק או יואט.
כדורגלנים דרום אמריקנים, אפריקנים, אסיאתים ולא-אירופאים אחרים, שלא יודעים לדבר אנגלית, לא יוכלו להצטרף לקבוצות פרמייר-ליג החל מהסתיו הקרוב, בגלל חוקי הגירה חדשים שאישרה הממשלה הבריטית אתמול (ג'). כעת יצטרכו המעוניינים לשחק כדורגל באנגליה לעבור מבחן באנגלית, הכולל ידיעת משפטים וביטויים פשוטים, וזאת כחלק מהקשחת הקריטריונים להגירה.

קרלוס טבס. מעדיף מבחן בספרדית (צילום: AP)
שר ההגירה, ליאם בירן, אמר כי מספר המהגרים לבריטניה יקטן ב-20 אלף, במידה והתקנות ייושמו.
"תוכנית הנקודות החדשה שלנו קובעת שמחפשי עבודה בריטיים יקבלו עדיפות, ורק למהגרים מוכשרים שאנחנו צריכים אותם תינתן אפשרות להגיע לכאן", אמר בירן.
בירן טען כי לכדורגלנים שרוצים לשחק בפרמייר-ליג וספורטאי עלית אחרים לא יינתן פטור מהמבחן באנגלית. "שליטה בשפה זו דרישה בסיסית", אמר שר ההגירה.