הניצוץ בעיניו של סילביו ברלוסקוני שוב סיבך את ראש הממשלה האיטלקי, לאחר שנתפס אתמול מעביר פתק פלרטטני לשתי פוליטיקאיות צעירות, כך דיווח היום (ה') העיתון הבריטי "דיילי טלגרף".
המנהיג הנשוי בן ה-71 הגיע לפרלמנט כדי לשאת את נאומו הראשון לפני הצבעת אמון בממשלתו, אך היה מרוכז בעיקר בשתי המחוקקות החדשות שישבו בצדו השני של האולם. נונציה דה-ג'ירולמו (32) השחרחרה וגבריאלה ג'מנקו (31) הבלונדינית, נבחרו לפרלמנט בבחירות שנערכו בחודש שעבר.
ברלוסקוני החליט לשלוח להן את ברכתו, אך מצלמות הטלוויזיה הצליחו ללכוד את הבעת החיבה הכתובה. "גברי, נונציה, אתן נראות טוב מאוד ישובות שם ביחד", כתב ברלוסקוני. "תודה לכן על שאתן נשארות לשמוע את נאומי, אך אין זה נחוץ. אם יש לכן מחזרים שהזמינו אתכם לארוחת צהריים, אני מאשר לכן ללכת. נשיקות רבות לשתיכן!!! ראש הממשלה שלכן".

ברלוסקוני עם שתי המחוקקות, אתמול בפרלמנט (צילום: AFP)
שתי המחוקקות מיהרו להגיב, אך גם פתק זה הגיע איכשהו לידי העיתונות. "ראש ממשלתנו היקר, אנו יכולות לקבל הזמנות חיזור רק ממך!", נכתב בו, וראש הממשלה לא יכל שלא לחייך. ג'מנקו דחתה מאוחר יותר את הטענות כי ראש הממשלה פלירטט. "בכלל לא", אמרה, "הוא מנומס מאוד, מחונך היטב, ומביע את חיבתו
לכולם, גברים ונשים". דה-ג'ירולמה אמרה כי חשה "ריגוש" כשהעבירה את הפתק, ו"אינה מתביישת בכך כלל".
ברלוסקוני הסתבך בעבר עם רעייתו, ונוריקה לאריו, לאחר שדווח שהציע לדוגמנית ושחקנית (שכיום חברה בממשלתו כשרה) להינשא לה אם לא תמצא חתן. בעקבות התקרית פרסמה ורוניקה מכתב פומבי בו הביעה את עלבונה וקראה לו להתנצל - והוא אכן עשה זאת.