שוודיה: נעצרו 2 חשודים בניסיון לחבל בכור גרעיני

בדיקה שגרתית בכליו של רתך שביקש להכנס לכור גרעיני בדרום-מזרח שוודיה חשפה עקבות של חומר נפץ. המשטרה עצרה את העובד וחשוד נוסף בחשד לניסין לפגוע בכור

סוכנויות הידיעות פורסם: 21.05.08, 16:13

הרשויות בשוודיה עצרו היום (ד') שני חשודים בניסיון לחבל בכור גרעיני בדרום-מזרח המדינה, לאחר שבבדיקה שגרתית נמצאו עקבות של חומר נפץ בשקית פלסטיק של אחד מהם. המשטרה מסרה כי האיש - רתך במקצועו - נעצר בעת שניסה להכנס לכור אוסקרסהמן.

 

דובר הכור, רוג'ר ברגמן, אמר כי החשוד השני נעצר בשל "אי ודאות בכל הנוגע לבעלות על השקית". מיד לאחר מציאת שיירי חומרי הנפץ, בשעה 7:58 בבוקר (שעון מקומי), חסמו הרשויות את הגישה למתקן הגרעיני. החברה המפעילה את הכור הגרעיני הודיעה כי לא נשקפת כל סכנה לביטחון הכור, הנמצא במרחק של כ-250 ק"מ מדרום לבירה שטוקהולם.

 

המשטרה מסרה כי בשקית של הרתך שנעצר נמצאה כמות לא ברורה של חומר נפץ מסוג TATP, מאותו הסוג ששימש את המחבלים המתאבדים שהתפוצצו בלונדון ב-2007. ואולם דובר הכור הבהיר כי בשקית עצמה לא היה

 חומר נפץ, וכי כל מה שנמצא הוא שיירי החומר. עוד נמסר כי צוות חבלנים נשלח לכור על מנת לחקור את הממצאים.

 

דובר המשטרה סוון-אריק קרלסון מסר כי הוקמו מחסומים ברדיוס של 300 מטרים מסביב לכור, אך העובדים לא פונו מהמקום והכור המשיך לפעול כרגיל. בתחנת הכוח אוסקרהמן פועלים שלושה כורים גרעיניים, המפיקים כ-10 אחוז מאספקת החשמל של שוודיה.