רגע לפני סיום העונה, במכבי חיפה כבר חושבים על העתיד וכשהם עושים זאת עולים שמותיהם של סלים טומה ופיני בלילי. שני האקסים של הפועל תל אביב משחקים כעת מעבר לים, בסטנדארד ליאז' וסיבאספור בהתאמה. עם טועמה עשוי להתחיל מו"מ בקרוב, בלילי נותר בגדל אופציה.
שמונה משחקניה הבכירים של חיפה צפויים להיעדר ממשחק הליגה האחרון של העונה, בשבת מול מ.ס. אשדוד. ברשימת החסרים נמצאים ג'ובאני רוסו המוצהב, עמרי אפק הסובל משבר בארובת העין, גוסטבו בוקולי וניר דוידוביץ' שנותחו, אדוארדו רנאטו שיצא לחתונת אחותו בברזיל, הבלם דייגו קרוסה שעזב לארגנטינה וגם פיטר מסיללה ותמביקוסי פאנטיני, שהצטרפו נבחרת דרום אפריקה.
אם זה לא מספיק, גם שיתופו של אלון חרזי מוטל בספק בשל כאבים בקרסול. הקפטן ערך היום (ג') אימון קל שכלל קליעות לסל, אולי בהשראת קבוצת
הכדורסל של המועדון, שהעפילה לליגת העל. באימון השתתפו רק 14 שחקנים, כולל חרזי, כשחלקם הועלו מקבוצת הנוער.
למרות שהמשחק לא יקבע כלום לירוקים, בחיפה מצהירים כי הם מתכוונים להתייחס אליו במלוא הרצינות, מאחר שעשויה להיות לו השפעה מכרעת על זהות היורדת לליגה הלאומית. "אני לא מכיר מצב שבו שחקן, בטח במכבי חיפה, לא רוצה לנצח", אמר אפק, שלא ישחק כאמור. "זה בכלל לא נמצא בלקסיקון שלנו. ההוכחה היא השערים שכבשו הצעירים בשבת האחרונה מול מכבי הרצליה, שנלחמה על חייה".
אפק הוסיף: "חיפה תעלה בכל משחק כדי לנצח, גם אם זה משחק אימון ובוודאי כשמדובר במשחק הליגה האחרון. אין סיכוי שניתן לקבוצה היריבה לנצח בקלות.
אנחנו ספורטאים ונעבוד קשה עד לרגע האחרון".
שי מימון, שצפוי לשחק, אמר: "נשאר משחק אחד ונופיע במלוא הרצינות. הצעירים מחכים להדמנות במשך עונה שלמה, וכשיש להם את הצ'אנס לשחק - הם חייבים להוכיח את עצמם. ניצחנו את הרצליה והוכחנו שאנחנו לא פותחים רגליים בפני אף אחד".