דברים שאמרה כוכבת הקולנוע האמריקנית שרון סטון על רעש האדמה החזק שהיכה בסין לפני כשבועיים פגעו במעמדה ככוכבת קולנוע במדינה האסיינית הגדולה.
בשבוע שעבר, טענה הכוכבת בת ה-50 כי רעש האדמה הקשה, שגבה עד כה יותר מ-68 אלף קורבנות בנפש, נבע מ"קרמה רעה" בשל יחסה של ממשלת סין לתושבי טיבט. הדברים עוררו זעם ומחאה בסין, והעיתון "הוליווד רפורטר" דיווח אתמול (יום ג') כי הם אף גרמו למייסדה של אחת מרשתות בתי הקולנוע המובילות בסין להכריז כי לא יקרין יותר את סרטיה של הכוכבת.
"אני לא מרוצה מהאופן שבו הסינים מתייחסים לטיבטים, כי לטעמי אנשים אינם צריכים להיות רעי-לב כלפי אחיהם", אמרה סטון בשבוע שעבר במהלך ראיון עם תחנת כבלים מהונג-קונג במהלך פסטיבל קאן. "ואז אירע רעש האדמה, וחשבתי: 'האין זו קרמה?' כשאתה רע - דברים רעים קורים לך".
נג סי-יואן, מייסד רשת בתי הקולנוע UME ויושב ראש הפדרציה של קולנועני הונג קונג, כינה את דבריה של הכוכבת "בלתי-הולמים" והוסיף כי שחקנים אינם צריכים להביע את
עמדותיהם הפוליטיות האישיות בהקשר של אסון קשה שהותיר חמישה מיליון סינים חסרי בית. לרשת UME בתי קולנוע בבייג'ינג, שנגחאי, צ'ונגצ'ינג, הנגז'ו וגואנגז'ו - חמשת שווקי הקולנוע העירוניים הגדולים בסין.
דבריה של סטון גם עוררו מחאות נמרצות של טוקבקיסטים באתרי אינטרנט סיניים. בעקבותיהם הוקם לפחות אתר אינטרנט אחד שנועד לבקר את דבריה.