ללא כללי פיסוק

להקת "פיסוק רחב" הישראלית הוחתמה ב"צדיק", הלייבל היוקרתי של המוזיקאי ג'ון זורן. זורן גם עתיד להתארח באלבום הבכורה שלה

אור ברנע פורסם: 02.06.08, 14:39

דבר אחד ג'ון זורן בטוח יכול לומר שהביא איתו חזרה הביתה מהפסטיבל לכבודו בישראל – החתמה חדשה לחברת התקליטים שלו. ההרכב התל-אביבי "פיסוק רחב" הוא זה שקיבל מזורן את הכבוד: אלבום הבכורה שלו ייצא בלייבל המוערך של זורן, "צדיק".

 

את ההרכב יצרו לפני כשנה כמה חברים. רביד זיגדון, שאחראי על ההלחנה בהרכב, הוא אחד ממעריציו הגדולים של זורן והיה ברור לו שברגע שיהיו כמה הקלטות דמו מוכנות, הן יישלחו לגאון היהודי הניו-יורקי. זורן, למרבה השמחה, התלהב מאוד מהצעירים הישראלים אבל למרות שנורא רצה, התקשה לחזור אליהם.

פיסוק רחב (צילום: ברק גפני)

 

"שלחנו את הדמו לזורן כמה שבועות לפני שהגיע לישראל", מספר הזמר וכותב המילים ג'רמי פוגל, "נראה ששכחנו לרשום על המעטפה את כתובת המייל או הטלפון שלנו, אז הוא התקשר למארגני ההופעה שלו בישראל, שאל אותם אם אנחנו באמת אמיתים ושפוים, וביקש למצוא אותנו".

 

מה שהפך להתכתבות מרחוק, הפך לשיתוף פעולה על הבמה בישראל. אחרי ההופעה הראשונה בפסטיבל זורן בסינמטק תל-אביב, נפגש המוזיקאי הניו יורקי עם חברי ההרכב. כבר באותו הלילה האזין שוב ושוב לחומרים שלהם. "בבוקר למחרת הוא התקשר אליי ואמר לי שהוא רוצה שאעלה על הבמה בבארבי לשחק קוברה, לצד מייק פאטון", מספר פוגל. קוברה זהו משחק האילתור אותו פיתח זורן ושם הוא מארח את חבריו המוזיקאים המחוננים. "התגובה הראשונה שלי הייתה, 'אין מצב שאצליח להתמודד עם זה'. הייתה לי הרגשה שהוא רצה לזרוק אותי לשם כדי לבדוק את הסחורה. זה היה הזוי לעלות לשם עם פאטון, חשבתי שזו גם אולי סוג של דחקה של זורן והחברים שלו. לחשתי באוזן של פאטון שאני נמצא במצב קצת מורכב, כי הייתי לחוץ. אבל בסופו של דבר, זו הייתה אחלה חוויה".

 

עוד לפני שהגיע זורן לישראל, הוא כבר שלח לחברי ההרכב כמה אלפי דולרים להקלטת האלבום. תוך כמה חודשים הוא ייצא האלבום ויופץ לחנויות, וגם זורן בעצמו עתיד להתארח שם. פוגל מספר שדרך הפעולה של זורן היא אך ורק לפי אינטואיציה. "הוא שלח לנו את הכסף אפילו לפני שחתמנו על החוזה. גם בחוזה, אפשר לראות שהוא מאוד טוב לב כמפיק, אין לו שום הערה או דרישה".

 

ביום שישי (6.6) יגיעו חברי "פיסוק רחב", פוגל, ארז פרנק, רביד זיגדון, אריאל ערמוני, ירון אלוש, סער יכין, איתמר גרינברג ונועה רימר להופעה במועדון לבונטין 7, בכדי לחגוג את ההחתמה החדשה. מה הולך לקרות שם? "מאוד קשה לי להגדיר את זה", מוסיף פוגל, "מבחינת המילים, אני תמיד מנסה לאחד את הרובד האלוהי הגבוה עם הרובד הוולגארי הנמוך, בהנחה ששניהם נפגשים.

 

"המוזיקה היא מאוד מובנת, מצד שני, היא מאוד חופשיה והיא מושפעת מהרבה דברים. נראה שהקהל יצטרך לשמוע את החומרים בעמוד שלנו במייספייס, כדי להבין על מה הסיפור".