מלכת הולנד. נבחרת האורנג' המשיכה במסע המופלא שלה ביורו וביום שישי הביסה 1:4 את צרפת כדי להבטיח את המקום הראשון בבית ג' ואת הכרטיס לרבע הגמר. חניכיו של מרקו ואן באסטן הציגו תצוגת תכלית, והם בדרך הנכונה לשחזר את ההישג של מאמנם מלפני 20 שנה - אז זכתה הולנד באליפות אירופה בפעם היחידה בתולדותיה.
"אחרי שהובלנו 0:1 פשוט שכחנו לשחק כדורגל, הדקות שעברו עד שכבשנו את השער השני היו מעט מפחידות עבורי", הודה בסיום המאמן המנצח, מרקו ואן באסטן. "צרפת נבחרת נהדרת ויש להם שחקנים שמאיימים לא מעט על השער. עכשיו אנחנו ברבע הגמר ומאוד מאושרים שהשגנו זאת. השגנו שני נצחונות פנטסטיים, אבל למרות זאת אנחנו רוצים יותר, זה ברור".

אחד מכוכבי הערב, הקשר ווסלי סניידר, הוסיף: "עשינו את אותם דברים כמו נגד איטליה. אסור לשכוח שגם צרפת וגם איטליה הן נבחרות נהדרות וטובות, אך
הצלחנו לעצור אותם בהתקפה. עכשיו נחגוג מעט, כי יש לנו עוד משחק אחד מול רומניה עד לסיום השלב הראשון".
"התוצאה היא איומה אם אתה מסתכל על המשחק", הודה חלוץ צרפת, תיירי הנרי. "ההולנדים ביצעו את אותה תכנית משחק כמו נגד איטליה, הם הסתמכו כל הזמן על הצד ההתקפי שלהם. אנחנו יצרנו מצבים, שיחקנו טוב, אבל הולנד הציגה משחק נפלא".

תיירי הנרי תופס את הראש: "הולנד שיחקה נפלא" (צילום: AFP)
המאמן הצרפתי, ריימון דומנק, היה כמובן גם כן מאוכזב מההפסד: "שיחקנו כדי לנצח, אבל היינו חסרי מזל מול נבחרת בעלת כישורים נהדרים. היו לנו המון הזדמנויות, אבל זה פשוט לא הלך".