הערב בגביע ספורטה: גליל עליון מתארחת בוולנסיה

אחרי ההפסד הראשון בליגה, לגבעת שמואל, יוצאת גליל עליון למשחק חוץ קשה נגד ולנסיה, מוליכה בית א'. ולנסיה מובילה גם את הליגה בארצה וכמיטב המסורת הספרדית היא מציגה סגנון משחק מהיר והתקפי

משה גוזגל, אסף אדר עודכן: 19.12.00, 11:34

גליל עליון תצא הערב (ג', 20:30) למשחק חוץ קשה בוולנסיה. בסיבוב הראשון, בכפר בלום, פגשה גליל את הקבוצה הספרדית, שהיתה בעיצומו של משבר בגביע ספורטה, והמשחק הזה, מסתבר בדיעבד, הוציא את ולנסיה לדרך חדשה; היא הגיע לישראל עם שני הפסדים, למרות שהוליכה את הטבלה בספרד, ניצחה 97:94, ורשמה מאז חמישה נצחונות רצופים. כעת מובילים הספרדים בראש הבית. גליל עליון לא הצליחה להתאושש משני הפסדי הבית שלה (לוולנסיה ולאשקו), והערב היא תנסה לרשום ניצחון חוץ שני ברציפות, אחרי שגברה בשבוע שעבר על לאשקו.

לאחר הפסד הליגה ביום ראשון לגבעת שמואל, חזרו בגליל לפרופורציות הנכונות וארז אדלשטיין וחניכיו יוצאים לספרד בהרגשה שאין להם מה להפסיד. כדי להפתיע בוולנסיה, צריכים לקרות מספר דברים:

א. ריבאונד: במשחק הקודם בגליל, ניצחו הספרדים 17:33 במספר הכדורים החוזרים. נתון זה העניק להם נקודות קלות בהתקפה מתפרצת, והזדמנות שנייה ושלישית לקלוע ( 22 נקודות מריבאונד התקפה). גליל לא יכולה להרשות לעצמה את הלוקסוס הזה ולשם כך חייבים אלכסנדר וקוז'יקרו, שהיו חלשים נגד גבעת שמואל, לשמור על שטח סטרילי ברחבה. ג'ונס וספר צריכים לעזור להם.

ב. הגנה: ולנסיה היא קבוצת התקפה מצוינת. היא קולעת 86.6 נקודות למשחק, לעומת הגליל שקולעת 80, ובחוץ הממוצע יורד עוד יותר. כדי לנצח צריכים בגליל לשמור את הספרדים מתחת ל-80 נקודות; בכל משחק שוולנסיה קלעה מספר נקודות נמוך מזה היא הפסידה - לתשומת ליבו של אדלשטיין. יואב ספר, בעזרתם של קאוקינאס ואלכסנדר, צריכים לעצור את דרק אליסטון המצוין, שקלע 31 נקודות בכפר בלום. אלון שטייין ויוצ'יס יצטרכו לעצור את חואן רודילה, הגארד הצעיר של הספרדים.

ג. איבודים: למונט ג'ונס יחסר בגליל, ואלון שטיין (שהיה מצוין בלאשקו), חייב, במשחק חוץ, לשמור על הכדור של כשהוא בידי הגליל. במשחק הקודם איבדו הספרדים 19 כדורים, לעומת תשעה בלבד של הגליל. יוצ'יס וקאוקינאס יהיו חייבים להפוך את האיבודים לנקודות מהעבר השני.

ד. לא לאבד את הראש במשחק צמוד: בכל פעם שהגיעה הגליל לסיום צמוד, היא הפסידה. זה קרה בבית מול לאשקו, מול ולנסיה ומול שאלון והמסקנה היא שגליל חייבת לשפר את המשחק שלה ברגעי האמת.

 

אליסטון יקלע

 

חניכיו של המאמן, לואיס קאסימירו, תפסו השבוע את המקום הראשון בליגה הספרדית ומוליכים אותה עם מאזן של תשעה נצחונות ושני הפסדים בלבד.

כוכב הקבוצה הוא הזר האמריקאי, דרק אליסטון (28, 2.08 מ') ששיחק בעונה האחרונה בברצלונה. אלסיטון מתפקד כסנטר, והוא אתלטי, בעל קליעה טובה, מהיר, ועם יכולת התקפית גבוהה. השחקן השני הדומיננטי בקבוצה הוא הרכז הספרדי נאצ'ו רודיאה (26, 1.92 מ'). בנוסף למלאכת הריכוז, יש לו גם יכולת קליעה משובחת.

הזר השני של הקבוצה הוא ברנרד הופקינס (27, 2.01 מ', פאוור פורוורד) לו זו עונה שניה בוולנסיה. הופקינס הוא פועל שחור המשחק לצדו של אלסטון מתחת לסלים, אולם מסוגל לספק יכולת התקפית גבוהה כאשר הוא נדרש לכך.

הצרפתי הוג אוקנסה (34, 2.00 מ',סמול פורוורד) מחליף את ננאד מרקוביץ' בעמדת הבוסמן–קלעי של הקבוצה. אוקנסה שיחק בשנה שעברה ביוון ואמור לתרום לוולנסיה מהירות וקליעה מבחוץ.

ולנסיה אוהבת את סגנון המשחק המהיר. היא אתלטית מאוד ומציגה הגנה אגרסיבית מצויינית (אף קבוצה בליגה הספרדית לא קלעה נגדה יותר מ-70 נק' עד כה), כמיטב מסורת הקבוצות הספרדיות.

 

 

 
פורסם לראשונה