חברת הטלפוניה מירס תפצה ב-5,000 שקלים תושב צור-הדסה, כיוון שבאזור מגוריו אין קליטה במכשיריה וכיוון שלמרות זאת, לא הסכימה לבקשתו להפסיק את המנוי. כך קבע בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים.
מוריס ביטון הוא לקוח של מירס מזה שש שנים. לפני כשנה וחצי עזב את ירושלים ועבר להתגורר בצור הדסה, וגילה שבמקום מגוריו החדש אין קליטה במכשירים של מירס. ביטון טוען שפנה למירס והתלונן על התקלה, ונאמר לו שבתוך מספר חודשים היא תתוקן. אלא שהתקלה לא תוקנה גם לאחר שחלפה כשנה.
בשל קשיי הקליטה ניסה התובע פעמיים לבטל את ההתקשרות בינו לבין מירס, אך נענה בשלילה. למרות שביטון אינו משתמש בשירותי מירס, הוא ממשיך לשלם בין 480 ל-500 שקלים לחודש עבור חבילה של 500 דקות לחודש. ביטון עתר לבית המשפט וביקש לשחרר אותו מההתקשרות עם מירס ולפצותו.
מירס טענה מנגד, כי התובע אינו רשאי לבטל באופן חד צדדי את התחייבותו, אלא בכפוף לתשלום דמי יציאה, כדי לפצות את החברה על הנזק הצפוי לה בעקבות סיום ההסכם לפני תום תקופת ההתחייבות. כן טענה, כי סיפקה לתובע פתרון חלופי : ערכה שולחנית או שירות המאפשר קבלת שיחה במכשיר נייח ונייד כאחד.
בהתאם לכך נקבע, כי מירס תבטל את החוזה ללא דמי יציאה באופן מיידי, ותשלם לתובע פיצוי בשל הפרת חוזה בסכום של 5,000 ש"ח בתוספת של 500 שקלים הוצאות משפט.
לעיון בפסק הדין.
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין".