האקרים ישראלים פרצו הבוקר (ה') לאתר הזרוע הצבאית של ארגון החמאס,גדודי עז-א-דין אל קסאם - המציג כעת מסך לבן, וטקסט בערבית שמודיע על תקלה טכנית.
קבוצת ההאקרים, המכנה עצמה בשם Fanat Al Radical ("הקנאים הקיצוניים"), הודיעה עוד כי פרצה למספר אתרים
המזוהים עם ארגוני טרור ותנועות שמאל.
בראיון ל-ynet אמר נציג הקבוצה, שסירב להזדהות בשמו, אלא רק תחת הכינוי Sn4k3, "חיפשנו אתרים שמתאימים ל'קריטריונים' שלנו, בין אם הם שמאלנים או אנטי ציונים, וחיפשנו פירצות באתרים כשהדגש שלנו תמיד היה על האתר אל קסאם. הקריטריונים שלנו מוגדרים לאתרים אנטי-ציוניים ויהודים שדוגלים או מסייעים בפגיעה בציונות ובקיומה של המדינה כמדינה ציונית יהודית". לדבריו, הקבוצה מונה נערים בגילאים 16-18.
מעבר לאתר אל קסאם, נפרצו גם אתר מפלגת בל"ד, אתר ארגון "הגדה השמאלית", אתר kibush.co.il (כיבוש) ועוד. האתרים שנפרצו מובילים לעמוד בו מופיעו דגל ישראל, מילות "התקווה" עם ניקוד, תמונות של ילדים ותינוקות פלשתינאים הלבושים כמחבלים מתאבדים, והסבר קצר על הסיבה בגינה האתר נפרץ מלכתחילה.
באתר "הגדה השמאלית", שמוגדר על-ידי הקבוצה כ"עוד אתר שמזדהה עם השמאל", נכתב: "אתר זה נפרץ עקב תכניו האנטי ציונים הבוטים... ישראל אינה חפצה באנשים כמוכם... העם הישראלי האמיתי אמר את שלו".
למרות שבאתרים הפרוצים מופיעה גם הסיסמה "כהנא צדק", וסמל האגרוף על רקע מגן-דוד בצהוב-שחור של תנועת כך, חברי הקבוצה מבהירים שאין להם שום קשר לתנועת כהנא חי, "מלבד דעות משותפות והסכמה עם הרבה מדעותיו של כהנא, מתוך הבנה שאין ברירה אחרת".
קבוצת Fanat Al Radical היא קבוצת האקרים חדשה, שחבריה היו חברים בעבר בקבוצה אחרת, בשם Kamikaz Team. "מאחר ולא רצינו לערב פוליטיקה ב-Kamikaz, הקמנו קבוצה מקבילה שתומכת ברעיון השחתת אתרים ערביים. (הפעולה הנוכחית היא) אכן הפעולה הראשונה שלנו בשם החדש, אך זו לא הפעם הראשונה שאנחנו עושים
מעשה כזה לאתרים ערביים אנטי ציוניים", אומר נציג הקבוצה.
הקבוצה מגדירה את מסע הפריצות הראשון שלהם כהצלחה, אך לא מתכוונים להפסיק כאן, ואומרים שהם מתכננים לבצע התקפות נוספות בעתיד.
פריצות לאתרים על בסיס פוליטי ולאומני אינן עניין חדש. רק לפני כחודשיים נפרץ אתר בנק ישראל על ידי האקר מוסלמי, שהשאיר בו מסרים נגד הכיבוש הישראלי והפלישה האמריקנית לעיראק.
הידיעה הראשונית הגיעה בדואר האדום