בתחילת הדרך נשאלה השאלה מדוע יש צורך בטורניר ההזדמנות האחרונה לאולימפיאדה. הערב (א') באתונה הגיעה התשובה, כאשר שלושת הכרטיסים הלכו לנבחרות אירופיות: יוון וקרואטיה הבטיחו את השתתפותן עוד אמש, והאחרונה שהצטרפה לטורניר בבייג'ינג היתה גרמניה, שגברה על פורטו ריקו 82:96 במשחק על המקום השלישי. כפי שנקבע מראש, לא התקיים גמר הטורניר בין יוון לקרואטיה מאחר שלא היתה לו שום משמעות.
בכך עלה מספר הנציגות האירופיות בטורניר האולימפי לשש מתוך ה-12 המשתתפות, כאשר לאמריקה ולאסיה יהיו שתי נבחרות, בעוד אפריקה ואוקיאניה ייהנו מנציגה אחת בלבד. הרשימה המלאה: סין, איראן, ספרד, רוסיה של דייויד בלאט, ליטא, יוון, קרואטיה, גרמניה, ארצות הברית, ארגנטינה, אנגולה, אוסטרליה.

אלכס פלקון לא מצליח לעצור את דירק נוביצקי באתונה (צילום: רויטרס)
הפורטו ריקנים, בהנהגת חוסה חואן באראה, נותרו צמודים לגרמניה בפתיחת המשחק ואף הובילו 22:23 בסיום הרבע הראשון. אלא שכאן הם נעצרו, פחות או
יותר. דירק נוביצקי ושטפן המן שמרו על הקצב הגרמני בהתקפה, כאשר יריבתם נעצרת על 7 מ-25 מחוץ לקשת ומוצאת עצמה בפיגור 48:39 במחצית ו-74:58 בתום הרבע השלישי.
נוביצקי סיים עוד ערב סולידי עם 32 נקודות ו-9 ריבאונדים, המן קלע 19, דמונד גרין 15 וכריס קיימן 10 ו-12 כדורים חוזרים. באראה הוביל את קלעי פורטו ריקו עם 18 נק', אבל רק 1 מ-8 מחוץ לקשת.