נפילות היא אחת הסיבות השכיחות לביקורים במיון אצל קשישים ואף למוות. נתונים מישראל מראים כי 20 אחוז מבני ה-60 ומעלה ו-80 אחוז מבני ה-80 ומעלה מבקרים בחדרי המיון בשל נפילות. נפילות מהוות את הגורם העיקרי לתמותה אקראית בקרב בני 80 ומעלה. כשליש מהקשישים העצמאיים בני ה-65 ומעלה וכמחצית מבני ה-80 ומעלה, החיים בקהילה עלולים לחוות נפילה אחת ואף יותר בשנה. הגורמים לנפילות בקרב קשישים כוללים ירידה ביכולות שיווי המשקל וביציבות ההליכה, ירידה בלחץ הדם, תשישות, ירידה בראיה ואפילו מחסור בויטמינים המשפיעים על יכולת התנועה.
במחקר, שנערך ביחידה להפרעות תנועה במחלקה הנוירולוגית באיכילוב נבדקו 26 מבוגרים בני 65 עד 90 החיים בקהילה וקיבלו מנה אחת של ריטלין או פלסבו. במחקר נמצא כי לאחר נטילת התרופה, הנבדקים המבוגרים הלכו באופן עקבי ויציב יותר וכן תיפקדו טוב יותר במבדק סטנדרטי שמעריך את רמת הסיכון לנפילה. תוצאות דומות נמצאו גם בקרב חולי פרקינסון.
פרופ' ג'ף הוסדורף, מנהל היחידה להפרעות תנועה, מציין כי המחקר מצביע על אמצעי יעיל להקטנת הסיכון לנפילה בקרב קשישים על ידי טפול בחסר הקוגניטיבי הנובע מעצם ההזדקנות או ממחלות שונות. "ממצאי המחקר תואמים את הספרות המדעית העכשווית ההולכת וגדלה לפיה ההליכה בעצם אינה מטלה פשוטה ואוטומטית כפי שהיה נהוג לחשוב בעבר. הליכה בגיל המבוגר היא כנראה הרבה מעבר לעבודת שריר-שלד אלא מיומנות מורכבת יותר, הדורשת גם משאבים קוגניטיביים כדוגמת קשב וריכוז".
פרופ' הוסדורף והחוקרים ציינו כי "הריטלין השפיע על היבטים מסוימים של התפקוד הקוגניטיבי, ההליכה והניידות. הממצאים הנוכחיים מציעים שריטלין ותרופות אחרות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז הם אופציה טיפולית להפחתת הסיכון לנפילה בקרב מבוגרים".