המשחק יתרכז בסיור ובחקירה של הגלקסיה, וכמובן בקרבות ובאקשן במגוון של משימות, בתקופה הסוערת של המאה ה-25 "המלאה בגילויים חדשים ובבריתות משתנות", לדברי האתר הרשמי.
כבני-אדם או קלינגונים תוכלו לפקד על ספינת-חלל כדוגמת האנטרפרייז ולבחור לה את הצוות, לאמן אותם ולצייד אותם, ולשלוט על כל אספקט של הספינה.
בהתאם לרוח הסדרה, ניתן יהיה להסתובב בחלל ולהלחם באוייבים שונים, וגם לרדת לחקור פלנטות ברחבי הגלקסיה. כפי שניתן לצפות, הלחימה תתרחש בין חלליות אך גם פנים-מול-פנים על הקרקע, ובמקרים מסויימים גם במסדרונות החללית.
לעת עתה שוחררו מספר צילומי מסך מתוך המשחק, וסרטון ראשון צפוי להחשף בוועידת מעריצי Star Trek השנתית בלאס-וגאס ב-10 באוגוסט. המשחק יגיע למחשב האישי וכנראה גם ל-Xbox 360, אם כי אין עדיין אישור לכך.