הקאמבק של שנות ה70- וה80- לא עוצר על מדפי הבגדים. סלט ולדורף, שהיה חלק בלתי נפרד מחיינו בעשורים ההם ותיבל בארומה אלגנטית את ישראל הפרובנציאלית, חוזר לככב בתפריטי המסעדות ובמנות הקייטרינג. את הרכבו הלא שגרתי - סלרי, תפוחים, מיונז, אננס ואגוזי מלך - מעדנת הגשה עדכנית שמטרתה לחבב את ההרכב הוותיק על החך העכשווי המפונק שלנו, שאינו מתיידד בקלות עם ירקות ופירות השוחים בשלולית מיונז.
לפני שבועות אחדים הופתעתי למצוא אותו מבצבץ בתפריט הווייטנאמי-צרפתי של "הוטל מונטיפיורי" התל אביבי. כאן כמובן לא הלכו על הנוסח המוכר ויצרו סלט משודרג, כולל שימוש בעלי אנדיב ובגילופי סלרי (הסלרי מפגין לאחרונה נוכחות גוברת במנות ארצנו.(
לא הספקתי להגיד "ולדורף," ויצא לי להיתקל בסלט הזה במספר אירועים ושמחות, מוגש בדרך שונה מהמתכון הקלאסי. אנשי הקייטרינג המתוחכמים נהנים לשחק איתו, ולהגיש אותו למשל בתוך כוסות. ואילו השף אייל לביא מהמסעדה התל אביבית "רוקח "73 ממלא אותו בתוך אבוקדו. לאור המפגשים המחודשים שלי עם הוולדורף, עליי להסיק שהוא מאיים וזומם להתקאמבק. ונותר לנו רק להכריז שמדובר בטרנד בהתהוות, ושהקאמבק הזה הוא לא רטרו נוסטלגי נטו – הוולדורף שב אלינו עם קריצה וטוויסט.

(צילום: צביקה טישלר)
מתכון של השף עמוס אוסטריך, מרשת "ג'קו מאכלי ים"
המרכיבים:
1 שורש סלרי אמריקאי
2 תפוחי עץ חמוצים
1 כף מיץ לימון
3 כפות מיונז
50 גרם אגוזי מלך שבורים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
גיוונים: