אחי, הנה אתה!

בסוף שנות ה־80 הם איימו לכבוש בסערה את הוליווד. אלק הצליח להפוך לכוכב, דניאל לנרקומן, וויליאם וסטיבן כמעט טבעו בשכחה. 20 שנה אחר כך, תדמית הפאתט עדיין כאן, אבל פתאום אי אפשר לפתוח את הטלוויזיה בלי לראות בן משפחת בולדווין מחייך. על ארבעה בנים

חגית גינזבורג פורסם: 06.08.08, 18:51

לא מכבר התפרסמה ידיעה מבהילה במוסף התרבות של "הניו יורק פוסט". הכותרת היתה מעוררת אימה: "האחים בולדווין משתלטים על הטלוויזיה!". זו נראתה כמו פעולה מחושבת היטב של תא טרור רדום שניעור לחיים - ארבעת השחקנים לבית בולדווין על המסך הקטן, מפוזרים בארבע תוכניות שונות. אמריקה נאחזה בהלה, אחר כך היא נרגעה - זו היתה כנראה הפעם הראשונה שהאחים מוצאים לעצמם עבודה באותו הזמן, אבל ההיסטוריה לימדה אותנו שבהוליווד יש מקום אמיתי רק לאחד מהם. אולי לאחד וחצי. כך או כך, עכשיו המגפה עברה אלינו. הבולדווינים היו מעורבים ביותר שערוריות מאשר בפרויקטים קולנועיים או טלוויזיוניים מוצלחים. עבור חלקם היוו הפרשיות השונות עדות לקריירות בהתרסקות או לחיים שירדו מהמסלול, אבל, כמו שאמריקה אוהבת, אותן פרשיות גם היו אלו שאפשרו את ניסיונות הקאמבק לאורך השנים. שנאמר גם פרסום רע הוא פרסום טוב, כל עוד מאייתים את השם שלך נכון.

ארבעת האחים עם אמם קרול והאחיות ג'יין ואליזבת

 

בשנה האחרונה, הבולדווינים עושים סוג של היסטוריה. בפעם הראשונה בתולדות המשפחה שלהם, כל הארבעה - אלק (50), דניאל, (47) וויליאם (45) וסטיבן (42) - מופיעים בו זמנית על המסך הקטן וחולשים על שלושה ז'אנרים טלוויזיוניים -– קומדיה, דרמה וריאליטי. אלק מגלם את הבוס המופרע של טינה פיי בסדרה זוכת האמי "רוק 30"; וויליאם משחק באחד התפקידים הראשיים ב"כסף, דארלינג" (שתי הסדרות משודרות אצלנו ב־yes); את סטיבן האמריקאיים ראו חוטף על הראש מדונלד טראמפ בגרסת הסלבז של "המתמחה", ששודרה שם בתחילת השנה, ואת דניאל, ההוא עם הקוקאין, אפשר היה לראות עד הפרק החמישי ב"סלבריטאים בגמילה" שמשודרת בימים אלה בערוץ yes stars real. בקיצור, אפשר להיות בטוחים שיש לפחות אדם אחד בארצות הברית שמתמוגג מכל העניין - אמא שלהם.  

 

אלק ."הוורדרד"

 

ההצלחות הקטנות האלה נטעו תקווה בבני המשפחה לקראת שנות ה־90 שעמדו בפתח כחלון ההזדמנויות שלהם לפרוץ קדימה. אלק המשיך לעשות סרטים ("אליס", "על הסף"), להופיע במחזות זמר בברודוויי ואפילו היה מועמד לאמי על המיני סדרה "חשמלית ושמה תשוקה". דניאל קיבל תפקיד מרכזי ב"רצח משחור לאדום" שהביא לו לא מעט ביקורות טובות, וויליאם קיבל תפקידים של חתיכים בסרטים "סליבר" לצד שרון סטון ו"משחק הוגן" עם סינדי קרופורד, שהפכו למנצ'יס למבקרי קולנוע נשכניים וסטיבן המשיך לקבל תפקידי אורח בסדרות טלוויזיה ולעשות סרטים קטנים ולא חשובים עד שקיבל תפקיד ב"החשוד המיידי", שאמור היה להזניק את הקריירה המקרטעת, אלא שהוא כשל בניצול המומנטום.

 

חשיפת ההתמכרות בת התשע שנים לסמים של דניאל סימנה את החמצת ההזדמנות. קצת אחרי שפרש מ"רצח מאדום לשחור" אירעה התקרית ההיא במלון פלזה והוא נשלח למכון גמילה. תפקיד ראשי בסרט "לתפוס את החתן" נלקח ממנו והוא גזר על עצמו גורל של סרטים מינוריים ודלי תקציב. כאילו כדי להביע סולידריות לא מכוונת, איבדו גם וויליאם וסטיבן את ההזדמנות ושלושת הבולדווינים הצעירים נסחפו לממלכת סרטי הטלוויזיה והפכו לבדיחה, כשאף אחד מהם לא באמת הצליח לבצע זינוק בעלייה לקריירה המידרדרת שלהם. בתחילת שנות האלפיים היה נראה שגם האח המצליח, אלק, עלול לאבד את המעמד שביסס ואת זרימת התפקידים הראויים בגלל ג'ורה מלוכלכת. הוא התחיל לפזר כל מיני התבטאויות פוליטיות שגרמו לציבור האמריקאי לתעב אותו. בשנת 2000 למשל, הצהיר שאם ג'ורג' בוש ייבחר לנשיא, הוא יעזוב את ארצות הברית.

דניאל . "הנגאל"

 

למרות שמאוחר יותר הכחיש את ההצהרה הזו, העליהום מצד התקשורת המתחסדת היה כבר בעיצומו. אחר כך כינה את סגן נשיא ארצות הברית דיק צ'ייני, "טרוריסט" ובהמשך החל לנהל בלוג פוליטי עתיר הכפשות. במקביל הקריירה שלו החלה להראות סימני האטה מדאיגים. ב־2001, שנת גירושיו מבייסינגר, אלק ביים סרט בשם "Shortcut to happiness", שהיה אמור להיות הצלחה מסחרית מסחררת עם רשימת משתתפים כמו אנתוני הופקינס, ג'ניפר לאב יואיט ובולדווין עצמו, אלא שהוא נקלע לבעיות כלכליות כשרואה החשבון של ההפקה הואשם במרמה. ההפקה הכריזה על פשיטת רגל ובולדווין הסיר את שמו מרשימת הקרדיטים. אלק המשיך לקבל תפקידים ונחשב לכוכב בסדר גודל בינוני, אבל בסרטים האיכותיים, "השתולים" למשל, הוא קיבל תפקידים שוליים. הוא הגיח גם לתפקידי אורח בסדרות כמו "חברים" ו"וויל וגרייס" אבל הקהל ראה בו לא יותר מסתם עוד שחקן עם מניירות פוליטיות בדולר, למרות שש מועמדויות לאמי ומועמדות לאוסקר על "קולר - להרגיש את וגאס".

 

בינתיים קרה לדניאל וסטיבן נס ושמו ריאליטי, המקפצה המהירה והקלה ביותר לקאמבק אל תודעת הציבור השכחן. סטיבן לוהק ב־2002 לגרסת הסלבריטי הראשונה של התוכנית "החפרפרת" וחזר אחר כך לעונה נוספת. מעודד מהטלפונים שחזרו לצלצל (אם כי לא ממפיקי סרטים של ממש) הוא הנחה ב־2004 את תוכנית הריאליטי "פחד, מצלמים" שבה נוהגים להתעלל באנשים תמימים, להגשים את הפחדים הכי גדולים שלהם ולתעד הכל במצלמות נסתרות. ב־2007 סטיבן הצטרף לריאליטי נוסף בשם "Ty Murray's Celebrity Bull Riding Challenge" שבה הוא ועוד תשעה סלבז למדו לרכוב על שוורים. זה נגמר בכתף שבורה, סלע סדוקה וכבוד מרוסק. השנה הספיק סטיבן להשתתף בגרסת הסלבז של "המתמחה", נשר ממנה בשלב מוקדם והוא כבר בדרך לריאליטי הבא. הצעיר מבין האחים השלים עם גורלו ככוכבן ריאליטי (וכיוצר סרטים נוצרים־מיסיונרים) שלא מרשה לעצמו לחלום על תפקיד רציני ביצירה משמעותית. "אני פשוט מאמין בריאליטי", אמר למגזין "פיפל" לפני כשנה, "אני חושב שזה הז'אנר הכי נכון היום. יום אחד כבר לא יהיו סדרות טלוויזיה מתוסרטות, רק ריאליטי". למה יש לנו הרגשה שאם הוא יקבל תפקיד עלילתי, הוא ידבר אחרת?

סטיבן. "הריאליסט"

 

דניאל, כעת כוכב עבר במשרה מלאה ונרקומן במשקל עודף, הבין שבעידן הסופר מציצני של התקשורת האמריקאית יש בידו הזדמנות לנצל את חולשותיו כדי לקבל חשיפה רחבה יותר מאשר בסרטים הזויים כמו "אנונימוס רקס", שבו הדמויות עטויות לייטקס במשך כל הסרט. זה התחיל כשהוא אפשר לחדשות NBC לשדר את "Little Love affair with drugs", יומני וידאו שצילם במהלך ניסיון הגמילה שלו מסמים במכון רנסנס מאליבו היוקרתי. במקביל הוא המשיך לעשות עבודה נפלאה בגילום דמות הכבשה השחורה של המשפחה עם הסתבכויות מגוונות עם רשויות החוק. הוא היה מעורב בתאונת דרכים כשנהג בצורה שערורייתית בזמן שרישיונו נשלל ממנו, הואשם בגניבת רכב ונעצר על כך שלא הופיע למשפטו. הבעיות האישיות שלו הפכו אותו למועמד קלאסי לתוכניות עם מינון טראש גובר והולך.

 

הוא הצטרף לסדרת "סלבריטי פיט קלאב", שבה קבוצה של סלבז שמנמנים מתחרים במי יורד במשקל הכי מהר. ואז הגיעה "סלבריטאים נגמלים", תוכנית הריאליטי השערורייתית של VH-1 שבה חבורת סלבז מכורים עוברים גמילה מסמים ואלכוהול אצל רופא בשם ד"ר דרו פינסקי. דניאל הצהיר שהוא נגמל לחלוטין מסמים בנובמבר 2006, אבל ישתתף בתוכנית כדי לשמר את הפיכחות שלו. הוא עורר לא מעט בחילה בקרב התקשורת האמריקאית כשהחליט לעזוב את מכון הגמילה בפרק החמישי בטענה שהמקום מזיק לו ועלול לסכן את הגמילה המוצלחת שעבר. מיד אחרי שעזב שאר המשתתפים טינפו עליו בכיף, כולל כוכבת הפורנו מרי קארי, שסיפרה שהוא הטריד אותה בטלפון וביקש ממנה לשלוח אליו תמונות סקסיות שלה. נכון לעכשיו, ולמרות דאגותיו הכנות של ד"ר דרו, הוא נשאר פיכח עד היום.

וויליאם. "היפה"

 

לעומת דניאל וסטיבן, וויליאם לא התפתה לעולם הריאליטי והמשיך לקבל תפקידים קטנים בסרטי סאנדאנס כמו "חיים בין השורות" או תפקידים גדולים יותר בסרטים איומים כמו "אהבה אפלטונית". ב־2007 הסבלנות השתלמה והוא הצליח להשתחל חזרה לסדרת טלוויזיה מדוברת. רשת ABC ליהקה אותו לסדרת הלהיט החדשה שלהם, "כסף, דארלינג", שעוקבת אחרי משפחה עשירה להחריד בניו יורק והעורך דין הצמוד שלה (פיטר קראוזה מ"עמוק באדמה"). וויליאם משחק עורך דין צעיר, נשוי עם ילדים, שרץ לסנאט כדי לרצות את אביו, בה בעת שהוא מנהל רומן עם טרנסקסואל. זה התפקיד החשוב הראשון בקריירה שלו מאז הסרטים הכושלים ההם בשנות ה־90.

 

כמו תמיד בעצם, מעל כולם ניצב אלק, עדיין הכוכב האמיתי היחיד שצמח במשפחת בולדווין. גם כשהוא מפשל. בשנה שעברה הוא עשה פדיחה בינלאומית כשהשאיר הודעה זועמת במשיבון של בתו המשותפת עם בייסינגר, אירלנד, שהיתה אז בת 11, שבה הוא כינה אותה "חזירה קטנה, גסת רוח וחסרת התחשבות". הקלטת הודלפה לאתר הרכילות TMZ.com ועוררה סקנדל שלם באשר לכישורי האבהות שלו.

 

מה שהציל את אלק מהתמוטטות תקשורתית מוחלטת היתה "30 רוק", הקומדיה המושחזת שיצרה הקומיקאית טינה פיי. אלק כבר הוכיח את היכולות הקומיות שלו כשהנחה 13 פרקים של "סטרדיי נייט לייב", שם גם הכיר את פיי. הסדרה עלתה בסוף 2006, לא התקבלה באהדה גדולה אבל רכשה לאיטה את אהדת הקהל והמבקרים. התפקיד שלו כג'ק דונוהיי המופרע, זכה לביקורות מהללות, מועמדות לאמי ואף זיכה אותו בפרס גלובוס הזהב בשנה שעברה. "לא היה לי מושג כמה מאתגר התפקיד הזה הולך להיות", אמר אלק בראיון לאתר האינטרנט UGO.com כשהסדרה עלתה. "בהתחלה כולנו התרכזנו בכמה חשוב שהיא תהיה מצחיקה, בהמשך אני חושב שהסדרה נעשתה טובה יותר כי הפסקנו לנסות להיות מצחיקים וניסינו לעשות אותה אמיתית יותר".

 

בחייהם האישיים האחים שומרים על קרבה מתונה. בעוד וויליאם ודניאל מתגוררים בלוס אנג'לס, אלק וסטיבן חיים בניו יורק והארבעה לא מרבים להתרועע יחדיו. הם עדיין נפגשים בחגים ובאירועים משפחתיים. בימים קשים מבחינה תקשורתית לאחד האחים לא נרשמה התגייסות יוצאת דופן של האחרים ולא הבעת תמיכה מיוחדת. אך גם חילוקי הדעות ביניהם לא גולשים להכפשות פומביות וזה גם סוג של הישג. כשסטיבן, שהתחזק מאוד באמונתו הדתית לאחר אסון התאומים, הביע את התנגדותו לנישואין חד מיניים, טען בחיוך אלק, ליברל מוצהר: "אני ממש בסדר עם ההשקפות החשוכות של אחי".

 

עכשיו, כל מה שנשאר לארבעה האלה לעשות, הוא לככב בתוכנית ריאליטי משלהם, א־לה "משפחת אוסבורן". דמיינו את הפרק שבו ישחזרו וויליאם ודניאל תגרה אמיתית שפרצה ביניהם ועלתה לאמם קרול בשיניים שבורות כשניסתה להפריד וספגה אגרוף תועה לפרצוף. כשכתב של "טי.וי. גייד" העלה את האפשרות בפני אלק הוא צחק. "החיים שלנו טובים יותר מכל תוכנית ריאליטי, פשוט תמשיכו לעקוב. אני מבטיח שיהיה מעניין".

   

(צילומים: Wireimages / ASAP creative, יחסי ציבור)