לפחות בטורניר הזוגות: פדרר ו-ואוורינקה זכו בזהב

הצמד השוייצרי ניצח בארבע מערכות את אספלין ויוהאנסון השבדים וניחם במעט את המדורג 2 בעולם שהודח ברבע גמר טורניר היחידים. ג'וקוביץ' גבר על בלייק וזכה בארד. נשים: סאפינה ודמנטייבה ייפגשו לגמר כל-רוסי

מיקי שגיא, בייג'ינג עודכן: 16.08.08, 19:21

לא שזו מדליית הזהב בה הוא קיווה לזכות באולימפיאדת בייג'ינג, אבל רוג'ר פדרר היה יכול בהחלט לחייך היום (ש'), אחרי שניצח יחד עם בן זוגו, סטאניסלאס ואוורינקה בגמר טורניר הזוגות.

 

הצמד השוייצרי פגש את סימון אספלין ותומאס יוהאנסון השבדים ואחרי קרב מתיש שנמשך שעתיים ו-48 דקות, ניצח בארבע מערכות 3-6, 4-6, 7-6 (4), 3-6. כזכור, המדורג 2 בעולם הודח ברבע הגמר אחרי הפסד לג'יימס בלייק, במה שהיה המשך ישיר ליכולת הלא טובה שהוא מציג בתקופה האחרונה.

 

פדרר ו-ואוורינקה, שדורגו במקום ה-4 בטורניר הזוגות, הסתפקו בארבע שבירות במהלך כל המשחק וביתרון 7-14 ב'אייסים' בשביל להכניע את השבדים, אשר הפתיעו בעצם ההעפלה לגמר ויסתפקו במדליית הכסף. 

 

האחים האמריקאים בוב ומייק בריאן, המדורגים 1 בעולם, המתיקו את הגלולה המרה של ההפסד בחצי הגמר עם זכייה בארד, לאחר 6:3, 3:6, 4:6 על הצרפתים ארנו קלמון ומיכאל לודרה, מדיחיהם של אנדי רם ויוני ארליך בסיבוב הראשון.

דמנטייבה. עובדת שעות נוספות בטורניר היחידות (צילום: רויטרס) 

 

הרוסיות משתלטות על בייג'ינג

ביום שישי בלילה, דינארה סאפינה חזרה לדירה שלה במגורי הספורטאים בכפר האולימפי סמוך ל-5 לפנות בוקר. לשאלתכם, הטניסיאת הרוסייה לא חזרה מבילוי בדיסקוטק בשעה כזו, אלא דווקא מהעבודה שלה. לשאלה נוספת שאולי צצה לכם, היא גם לא עברה לעבודה במשמרות בשעות ביזאריות לפנות בוקר. היא פשוט סיימה משחק טניס ושבה לביתה.

 

איך יכול להיות? תשאלו את הוועדה המארגנת של בייג'ינג 2008. פשוט, סתם ככה, יצא שאחותו של סאפין וסווטלנה קוזנצובה עלו לשחק ברבע גמר הזוגות, מול הסיניות יאן ז'י וז'נג זי, אי שם אחרי חצות וחצי, בגלל עיכובי הגשם, וסיימו את המשחק בהפסד מר, בשלוש וחצי לפנות בוקר, אחרי 10:8 בשלישית.

 

פחות מ-13 שעות לאחר מכן, סאפינה שוב התייצבה במגרש המרכזי של מתחם הטניס 'אולימפיק גרין' והיום רשמה נקמה פרטית שלה בסינים אחרי שהדיחה את תקוות המקומיים למדליה, לי נה, 6:7 (3), 5:7. בסיום, גם צעקות ה'ז'י יו' המסורתיות של הקהל הסיני באולימפיאדה לא דחפו את הנציגה המקומית לגמר הגדול.

סאפינה חוגגת ניצחון על לה ני בבייג'ינג (צילום: AFP)

 

אחרי שבירה מוקדמת במערכה הראשונה, סאפינה איבדה את הגשתה דווקא בהגשה למערכה (5:5). אבל בשובר השיוויון הרוסייה העייפה לא ביצעה שגיאות כפולות כמו ביתר המערכה וניצחה בו 3:7. במערכה השניה דווקא לי שברה ראשונה וברחה ל-3:5, אבל כשלה גם היא בהגשה למערכה, איבדה את הראש וסאפינה השלימה ארבעה משחקונים ברצף ל-5:7 וניצחון 15 ברציפות שלה בסבב ובאולימפיאדה.

 

בגמר ביום ראשון סאפינה תפגוש לדרבי רוסי את בת ארצה אלנה דמנטייבה, שעמדה במשימה והבטיחה לעצמה מדליה אולימפית ראשונה בקריירה. אלנה, שלאורך העונה ויתרה אפילו על גראנד סלאם במסגרת הכנותיה לבייג'ינג, גברה בדרבי רוסי אחר 3:6, 6:7 (3) על ורה זבונארבה, מדיחתה של שחר פאר.

 

במשחק עם שבירות רבות, כיאה לשתי השחקניות, דמנטייבה בכל זאת הצליחה להביא לידי ביטוי את היתרון הטכני שלה ורשמה ניצחון ראשון מתוך שניים בדרבים הרצופים שלה באולימפיאדה. לי וזבונארבה ייאבקו מחר על מדליית הארד. מה שבטוח, כיאה למעצמת טניס כמו רוסיה, המדינה הבטיחה לעצמה את מקומות 1-2 על הפודיום.

ג'וקוביץ'. הפעם בכה מאושר (צילום: AFP)

 

הפעם, ג'וקוביץ' הזיל דמעות שמחה

בשישי בלילה, כמעט בחצות שעון סין, נובאק ג'וקוביץ' ירד בבכי מהמגרש המרכזי, אחרי שהפסיד משחק דרמטי מול רפאל נאדאל בחצי הגמר, כולל הנחתה קלה לרשת בנקודת המשחק. היום הסרבי המדורג 3 בעולם כבר בכה מאושר, אחרי שזכה במדליה ראשונה בקריירה, אחרי ניצחון 3:6, 6:7 (4) על ג'יימס בלייק.

 

אמנם מדובר רק במדליית ארד, אבל גם זה משהו בימינו, בטח לעומת בלייק, שאחרי שהצליח להדיח את רוג'ר פדרר, נותר בידיים ריקות לאחר הפסדים רצופים לפרננדו גונסאלס וג'וקוביץ'. 'גונזו' ונאדאל ייאבקו בגמר הגדול ביום א' על מדליית הזהב, שבכל מקרה תוענק לדובר ספרדית.

 

מאוכזבות אחרות מטורניר היחידות, ונוס וסרינה וויליאמס, הבטיחו לעצמן לפחות מדליית כסף, אחרי שהעפילו לגמר הזוגות. האחיות האמריקאיות, שעדיין לא זכו במדליית יחידות בקריירה, עלו לגמר אחרי 6:4, 4:6, 1:6 על צמד אחיות אחר בסבב, האוקראיניות אלונה וקטרינה בונדרנקו. בגמר הן תפגושנה את המנצחות במפגש בין הסיניות ז'נג זי ויאן ז'י לספרדיות אנבל מדינה גאריגס ו-וירחיניה רואנו פסקואל.

 
פורסם לראשונה 16.08.08, 13:36