שבוע אחד - שמונה הרוגים

במהלך השבוע החולף נהרגו בכבישי ישראל שמונה בני אדם. מתחילת השנה עומד מספר ההרוגים בכבישים על 276 בני אדם. ynet ואור ירוק מביאים לכם את הנתונים הקשים

ynet פורסם: 17.08.08, 14:45

שמונה הרוגים נוספים נספרו השבוע על כבישי ישראל, והעמידו את סך ההרוגים בכבישים מתחילת השנה על 276. לעומת התקופה המקבילה אשתקד, מדובר בעלייה של תשעה הרוגים. למרות שבאחוזים נראה כי 2008 "מיישרת קו" עם השנה החולפת, עדיין מדובר בהרעת מצב שמומחים מתקשים להסביר.

 

בישראל, כמו בכל העולם המערבי, נרשם שיפור קבוע באיכות כלי הרכב על הכביש, בעיקר מבחינה בטיחותית. שיפור זה מוצא ביטוי במספר ההרוגים הקטן דרמטית במדינות אירופה. גם בישראל נרשם שיפור מהותי, עד השנה. זאת, למרות מבצעי אכיפה שונים, ולמרות הצהרות חוזרות ונשנות מפי פוליטיקאים, על הצורך לעמוד בצמצום שנתי קבוע של נפגעי הקטל בכביש.

הרכב הנמלט וההרוס לאחר התאונה במפרץ חיפה (צילום: שי וקנין)

 

10.8, יום א', הרוג אחד

 

11.8, יום ב', הרוג אחד

 

13.8, יום ד', שלושה הרוגים

 

16.8, יום שבת, שלושה הרוגים