שופט: אין די ראיות נגד השניים שניסו להפיל עובר

יוסי גבצו דוד פרידמן נאשמים שניסו לשכור אדם שיגרום למאהבת של גבצו להפיל את עוברה. בית המשפט המחוזי בחיפה שחרר את קבצו למעצר בית אצל קרובי משפחה ואילו פרידמן שוחרר בערבות של 75 אלף שקלים

אחיה ראב"ד פורסם: 21.08.08, 12:49

ההר הוליד עכבר? בית המשפט המחוזי בחיפה הורה הבוקר (יום ה') לשחרר את יוסי גבצו ודוד פרידמן, המואשמים כי ניסו לשכור אדם שיגרום למאהבת של גבצו להפיל את עוברה. השופט קבע כי בידי הפרקליטות אין די ראיות המצדיקות את מעצרם של השניים עד תום ההליכים. גבצו, תושב אור עקיבא, ישהה בבית קרובי משפחה ופרידמן שוחרר בערבות של 75 אלף שקלים.

 

לפני כחודשיים החלה חקירת המקרה ביחידה המרכזית מרחב חוף, לאחר שתושב השטחים המתגורר בישראל, יידע את המשטרה כי הנאשם פרידמן פנה אליו ותיווך בינו לבין גבצו, שביקש לגרום לחברתו להפילך את עוברה. על פי הנחיית המשטרה המשיך תושב השטחים בקשר עם גבצו ופרידמן, נפגש איתם מספר פעמים.

 

לפי כתב האישום שהוגש נגד השניים, הציע לגבצו להכיר לו אדם מטייבה ש"יבצע את המשימה". כתב האישום מייחס להם ניסיון לשידול לחבלה בכוונה מחמירה, ניסיון לשידול לסחיטה בכוח, ניסיון לשידול לחטיפה וניסיון לשידול להפסקת היריון. במקביל להגשת כתב האישום ביקשה הפרקליטות להאריך את מעצרם של השניים עד תום ההליכים המשפטיים.

 

השופט מנחם רניאל קבע בדיון היום כי בידי הפרקליטות אין די ראיות נגד גבצו,

שהיה מיוצג על-ידי עו"ד רוויטל סווייד, המצדיקות את המשך החזקתו במעצר. הוא ציין בין השאר כי הטענות על הסכמתו של גבצו לחטיפתה של המאהבת נשמעו רק מפיו של תושב השטחים ואין להן סימוכין במקום אחר. כמו כן, טען כי גם הטענה שביקש לנהוג בה באלימות אין לה די ראיות.

 

בהתייחסו לדוד פרידמן, שוטר לשעבר המתגורר זכרון יעקב ואשר היה מיוצג על ידי עורכת הדין תמי אולמן, קבע השופט דניאל כי אמנם פרידמן הוא זה שהכיר לגבצו את תושב השטחים, אולם לא הוכח כי מעבר לכך היה פרידמן שותף למזימה. השופט ציין כי בפגישה היחידה המשותפת בין גבצו, פרידמן ותושב השטחים שנערכה ברכבו של פרידמן, כלל לא ברור אם פרידמן השתתף בשיחה.