מיקרוסופט, שנסיונה לרכוש את Yahoo מוקדם יותר השנה בסכום של 47.5 מיליארד דולר נכשל, אמרה ביום שישי שהרכש החדש, שהוא האחרון בשורה של רכישות, אמור לעזור לחברה להפוך את מנוע החיפוש שלה, Live search, לידידותי ומדוייק יותר עבור צרכנים.
"אנחנו קוראים לזה 'תשובות מיידיות', אומר ג'ון מנגלרס, מי שאחראי במיקרוסופט על מחלקת הצרכנים והמסחר המקוון באירופה, "אני מקווה שזה נהיה ברור שמיקרוסופט מאוד רצינים לגבי הגוש האירופי", הוא הוסיף בשיחה עם רויטרס.
לדברי מנגלרס, רכישת ciao.com היא צעד חשוב כדי שמנוע החיפוש של מיקרוסופט יבדיל את עצמו משל המתחרים, ויספק תוצאות יעילות יותר לצרכנים בהשוואה לתוצאות של גוגל.
לדוגמה, מי שמחפש דגם מסויים של מצלמה, יוכל לקבל במנוע של מיקרוסופט השוואה של מחירי הדגם בשלב החיפוש עצמו, ואפילו מפות לחנויות בו נמכרת המצלמה - זאת בניגוד לקישורים לאתר היצרן ואתרי ביקורות בלבד.
האם הרכישה החדשה תעזור למיקרוסופט להתחרות בגוגל? "מבחינת פניה לצרכנים, אני חושב שמדובר בצעד נבון," אומר ה'רבה לה-חואן, בכיר ב-ComScore, "אבל פניה לפלח השוק הזה לבדו לא תקרב אותה לנתח השוק של גוגל בתחום החיפוש כולו... אף אחד לא מסוגל להתחרות בגוגל כרגע, ולכן אין אף אתר שניתן לקנות כדי להתחרות בה".